Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıttı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak semt pazarlarında halka aşure dağıtımı yapıldığını söyledi.

Halka, 3 bin aşure dağıtıldığını ifade eden Avcı, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da semt pazarlarında Muharrem ayı münasebetiyle halkımıza ücretsiz olarak aşure dağıttık. Bu programlarımız, halkımız tarafından yoğun igi ile karşılandı. Bundan sonraki yıllarda da bu geleneği sürdürmeyi planlıyoruz.'' dedi.

- Trakya Kalkınma Ajansı ile Çorlu TSO arasında protokol

Trakya Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Çorlu TSO) kurum kapasitesini geliştirmek ve üyelerinin bilgi güvenliği ile gizliliğini artırmak amacıyla hazırlanan ''ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı'' projesini kabul ederek imzaladı.

Trakya Kalkınma Ajansı'nda gerçekleşen törende, Çorlu TSO Başkanı İbrahim Gönül ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, proje hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Çorlu TSO Başkanı Gönül törende yaptığı konuşmada, bilgisayar ağlarının ve internetin yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte bilgi güvenliğinin oldukça önemli hale geldiğini ifade etti.

Kurumsal ve kişisel bilgileri en iyi şekilde korumak için gerekli önlemlerin alınmasının çok önemli olduğunu kaydeden Gönül, ''Bu sistem bilgi varlıklarımızı korumamıza ve ilgili taraflara, özellikle de üyelerimize güven vermemize yardımcı olacaktır. Konuyu tüm bu boyutları ile ele alan ve uygun bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin oluşturulmasına kılavuzluk eden ISO 27001 standardı uluslararası olarak kabul görmüş bir standarttır.'' ifadelerini kullandı.

- Ergene'de park ve yeşil alan yapımları

Ergene ilçesinde park ve yeşil alan çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Mahallesi Selimiye Caddesinde 2 bin 600 metrekare alan üzerine yapımına başlanan Zübeyde Hanım Parkı'nda çalışmaların devam ettiğini ve bir en önce bitirelerek hizmete açılacağını söyledi.

Parkın bin 200 metrekarelik bir bölümünün çim ile kaplandığını ifade eden Yüksel, 270 adet değişik ağaç fidanının da bu parka dikildiğini kaydetti.

İlçenin geleceğini inşa etmek için park ve yeşil alanlara son derece önem verdiklerini dile getiren Yüksel, ''İçinde yeşil alanların ve farklı aktivitelerin de yer alacağı modern parkların inşa edilmesiyle ilçe farklı bir kimliğe bürünecek. İlçemizde yeni park ve yeşil alanlar oluşturacağız.'' dedi.

Kaynak: AA