'Peygamberler Şehri' Dünya Camilerine Ev Sahipliği Yapıyor

Şanlıurfa'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında dünya çapında öne çıkan camilerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı İl Müftü Yardımcısı Erdem: 'Dünyanın dört bir bucağından dikkati çeken numune camilerin fotoğraflarını sergiliyoruz'.

İnanç turizminin önemli merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla dünyanın farklı ülkelerindeki meşhur camilerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından Türkiye'nin en büyük camileri arasında yer alan Dergah Camisi avlusunda hafta dolayısıyla "Dünyanın Meşhur Camileri Fotoğraf Sergisi" ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergide, aralarında bir milyon kişinin aynı anda ibadet edebildiği Mescid-i Nebevi, Sultan Ahmet Camisi ile Pakistan'dan Kazakistan'a kadar farklı ülkelerdeki mimarisi ve kapasitesiyle ön plana çıkan 33 dev ibadethanenin fotoğrafı yer alıyor.

İl Müftüsü Yardımcısı Mustafa Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Vatandaşların dikkatini camilere çekmek amacıyla bu sergiyi açtıklarını ifade eden Erdem, ziyaretçileri görme imkanı bulamadıkları farklı ülkelerdeki büyük eserler hakkında bilinçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Erdem, camilerin şehir ve medeniyetin gelişmesinde etkin rol oynadığını dile getirerek "Gelen ziyaretçi kardeşlerimize gidemedekileri bu camilerin fotoğraflarını görebilme imkanı sağlıyoruz. Bu camiler içerisinde en büyüğü Mescidi Nebevi dediğimiz Peygamberimizin camisidir. Hindistan'dan, Dubai'den, Pakistan'dan ve Türkiye'den dünyanın dört bir bucağından dikkati çeken numune camilerin fotoğraflarını sergiliyoruz. Amacımız bu hafta münasebetiyle kardeşlerimizin dikkatini camilere çekmektir. Cami şehir ve medeniyetin aynı zamanda beşiğidir. Şehir ve medeniyetlerin camilerden geliştiği rivayet olunur. Herkesi bu güzel eserleri görmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Sergiyi organize eden din görevlisi Süheyl Öztürk de camilerin gerçek manada insanlığın beşiği olduğunu gösterebilme gayesiyle sergiyi açtıklarını belirtti.

Dünya üzerinde Müslüman varlığına da dikkati çekmek istediklerine değinen Öztürk, sergide çok güzel ve özel işçiliklerle yapılmış camilerin fotoğraflarına yer verdiklerini bildirdi.

Sergiyi gezen Bekir Alan ise eserlere hayran kaldığını vurgulayarak, "Gerçekten dünyada çok güzel camiler varmış, dünyanın bütün muhteşem camileri bir araya getirilmiş. Fotoğraflar çok güzel gerçekten çok beğendik. Çok güzel camiler var. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.
Kaynak: AA