Edirne'de Uyku Laboratuvarı Açıldı

Edirne Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan ve Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi bünyesinde çalışma yapacak uyku labratuvarı düzenlenen törenle açıldı.

Labratuvarın sorumlusu ve göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Veli Çetinsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 yataklı sistemle çalışma yaptıklarını sölyedi.

Serviste tedavi olan hastaların uyku düzeninin sürekli takip edildiğini anlatan Çetinsu, şöyle konuştu:

"Uyku bozukluklurı çok çeşitlidir. Yaklaşık 85 tane uyku bozukluğu var. Uyuyamadan, uykuda nefesin durması ve hareket bozukluğuna kadar, değişik hastalıklar var. Bunların ne olduğunu anlamak ve tedavi etmek için çeşitli testler yapıyoruz. Hasta gece uyuduğu zaman beyin hareketlerinden birçok akımlar görülüyor. Biz de bunu takip ederek hastamızın iyileşmesi için yöntemler uyguluyoruz ve karar veriyoruz. Uykusuzluk çok önemli bir sorundur. Trafik kazalarının yüzde 15 sebebi uyku apne sendromudur."

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de aynı servisin olduğunu ancak talebi karşılayamadığını aktaran Çetinsu, uyku problemi olanların kendilerine de başvurabileceğini kaydetti.

Edirne İl Salğık Müdürü Muhsin Kişioğlu ise, üniversitedeki uyku servisinin randevularının 2019'a kadar dolu olduğunu ifade etti.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi bünyesinde çalışma yapacak uyku labratuvarıyla uyku sorununa daha çabuk çözüm bulunacağını aktaran Kişioğlu, bölgesel anlamda ciddi bir ihtayacın giderildiğini kaydetti.

Açılışa, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve doktorlar katıldı.

Kaynak: AA