CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'Büyük ölçekli tarımsal işletme modelini destekleyen Orta Vadeli Program sunuldu, anlatıldı. Bu plan, bu ülkeye yarar getirmeyecektir. Bu kalkınma modeli bu topraklara bir fayda getirmiyor.'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Büyük ölçekli tarımsal işletme modelini destekleyen Orta Vadeli Program sunuldu, anlatıldı. Bu plan, bu ülkeye yarar getirmeyecektir. Bu kalkınma modeli bu topraklara bir fayda getirmiyor." dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'deki terör saldırısını kınayarak, şehitlere rahmet diledi.

Tarımda küçük üreticinin mağdur olduğunu belirten Sarıbal, 2002'de 7,5 olan tarımda istihdamın 2016'da 5,3 milyona indiğini, bunun yaklaşık 15 yılda 2 milyonu aşkın iş gücünün tarım dışına itilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Sarıbal, AK Parti döneminde kayıtlı çiftçi sayısının 600 bin kişi azaldığını, milli gelir içinde tarımın payının da 15 yılda yüzde 10'dan yüzde 6'ya kadar gerilediğini dile getirdi.

Orta Vadeli Program'daki tarımla ilgili kararlara değinen Sarıbal, kararların tarımda yağma ve talanı hızlandıracağını öne sürdü.

Orhan Sarıbal, "Büyük ölçekli tarımsal işletme modelini destekleyen Orta Vadeli Program sunuldu, anlatıldı. Bu plan, bu ülkeye yarar getirmeyecektir. Bu kalkınma modeli bu topraklara bir fayda getirmiyor." diye konuştu.
Kaynak: AA