Başkan Asya, Mahalle Halkına Hizmetleri Anlattı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, her hafta farklı mahallede vatandaşlarla bir araya gelerek, mahalle sakinlerine belediye hizmetleri hakkında bilgi veriyor.

Başkan Asya, Mahalle Halkına Hizmetleri Anlattı
Belediye Başkanı Feyat Asya, ‘Halk Buluşmaları’ toplantılarını sürdürüyor. Bu hafta Zafer Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Asya, belediyenin projeleri ile ilgili sunum yaparak, merak edilen konuları açıklığa kavuşturdu.

“Sarı bloklar sorununu çözüme kavuşturuyoruz”

Sarı bloklarda gelinen aşamaya değinerek başlayan Başkan Asya, “Kıymetli hemşehrilerim, göreve gelir gelmez üzerinde çalışmaya başladığımız konulardan biri de sarı blokların durumudur. Sarı blokların son halinin şehrimizin bir eksikliği olduğunu her platformda dile getirdik. Burada yaşayan vatandaşlarımızın rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için çalışmalarımıza başladık. İmar komisyonu, belediyenin imar ekibi, ilgili oda temsilcileri ve inşaat sektöründe faaliyet gösterenlerle sürekli istişare ederek bu konuda kararlar aldık. Bu süreçte yaptığımız tüm toplantılarda mahalle muhtarımızı davet ettik, kendisi de icabet etti. Sizlerin hassasiyetini göz önünde bulundurarak uygulanacak projeyi kabul ettik. Şu anda bu bölgede 18. madde uygulaması yapılıyor” dedi.

“Uygulanan proje ile zafer mahallesi cazibe merkezi olacak”

Sarı bloklarda uygulanan İmar Kanunun 18. Madde uygulaması ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Asya, “Bu bölgedeki sosyal alanların, yeşil alanların, ibadet alanlarının ve yürüyüş alanlarının belli bir düzende olacak şekilde yapmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda revize ettiğimiz imar planına göre evlerin 8 katla sınırlı olmasına ve emsal 2,4, taban kullanım alanı ise yüzde 30 olmasını kararlaştırdık. Sınırları zorlayarak bu kararı aldık. Bunun hayata geçmesi ile Muş’un en cazip mahallesi inşa edilecek. Sizlerin, eski ve depreme dayanıksız evler yerine modern yapılarla kalmanız için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

“Bir daha suların kesilmeyeceği, kanalizasyon sorununun yaşanmayacağı bir Muş inşa ediyoruz”

Alt yapı çalışmaları ile ilgili konuşan Başkan Asya, “2014 yılında yine sizlerle bir araya geldiğimizde bu şehrin alt yapı sorununu çözeceğimize dair söz verdik. Allah’a şükürler olsun ki bugün sizlerin karşısına bu projemizi başlatmış olarak çıkıyorum. Söz verdiğimiz ve vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İlimizin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatalarının tamamının yenilenmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Geldiğimiz nokta itibari ile ana güzergahlarda ciddi bir ilerleme kat edildi. Birçok mahallemizde ara sokakların da döşemeleri yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Tabi bu sürecin sıkıntılı olduğunu sizlerin desteği ile üstesinden geleceğimizi söyledik. Çalışmalar sırasında toz, duman, trafik gibi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. En önemlisi yer altı haritamız olmadığı için istemeden içme suyu şebekelerinin patlamasına ve haliyle su kesintileri yaşanıyor. Ancak bütün bunlara rağmen bir daha suların kesilmeyeceği, kanalizasyon sorununun yaşanmayacağı bir Muş inşa ediyoruz. Dolayısıyla bu konuda bizleri desteklemeye devam edin. Hep birlikte ilimizi büyük bir sıkıntıdan kurtarmış olalım” şeklinde konuştu.

“Şehrimizin bir bütün yollarını yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız”

Yapılacak üst yapı çalışmalarına değinen Başkan Asya, “Kıymetli hemşerilerim, şu anda kazı ve döşeme çalışmalarından dolayı ilimizin yollarının büyük bir kısmı tahrip olmuş vaziyette. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, bir şehrin alt yapısını düzeltmeden üst yapısına ne yaparsanız yapın hiçbir anlam ifade etmez. Dolayısıyla bizler şu anda kapsamlı bir alt yapı projesi yürütüyoruz. Kazı ve döşeme çalışmalarının tamamlandığı bölgelerin üst yapısını tamamen yeniliyoruz. Bunun için yeterli imkana sahibiz. Allah’ın izniyle şehrimizin bir bütün yollarını yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“İçme suyu sorununu çözüme kavuşturuyoruz”

İçme suyu projesi hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Feyat Asya, “Alt yapı projesi gibi, bu şehrin içme suyu konusunda yaşadığı sorunu da çözüme kavuşturmak için sizlere söz verdik. İlk etapta şehrimizin su potansiyelini öğrenmek için kapsamlı bir arayış içerisine girdik. Elde ettiğimiz sonuç, dağlardaki suyun yüzeysel olduğunu ve o yıl içinde yağan kara göre değişkenlik göstereceğini tespit ettik. Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak köklü bir çözüme gittik. Alparslan 2 barajından şehre cazibeli içme suyu getirilmesi noktasında çalışmalar başlatıldı. Allah’ın izniyle bu proje sayesinde ilimizin bir bütün uzun yıllar su diye bir sorunu kalmayacak” dedi.

“Hesabını veremeyeceğimiz bir icraatımız yoktur”

Başkan Asya, konuşmasının devamında, Muş’a canlı hayvan pazarı, yaş sebze meyve hali ve soğuk hava deposu, tıbbi atık sterilizasyon merkezi, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi gibi birçok tesisi hizmete sunduklarını, yeşil alan kapasitesini 43 bin metrekareden 250 bin metrekareye çıkardıklarını belirterek, “Biz hiçbir zaman sizden bağımsız hareket etmedik. Sizlerin hassasiyetini göz önünde bulundurarak stratejik planımızı hazırladık. İhtiyaç duyulan ve eksikliği yaşanan hizmetleri sizlerle buluşturmak için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken ‘Ortak Akıl’ı esas aldık. Hesabını veremeyeceğimiz bir icraatımız yoktur. Onun için halkımızla iç içeyiz. Yaptıklarımızın hesabını veriyoruz. Merak ettikleri, öğrenmek istedikleri her şeyi birinci ağızdan kendileri ile paylaşıyoruz. Biz bu şehrin imarı ve inşası için bir dönüşüm sürecine girdik. Allah’ın izniyle bu süreci yine halkımızın desteği ile başarılı bir şekilde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, yaptığı konuşmanın ardından vatandaşların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA