Engelliler İçin Sesli Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu güzergahlara engelliler için sesli sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Engelliler İçin Sesli Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu
Engelli vatandaşların trafikte daha rahat ilerleyebilmesi ve daha güvenli hareket etmelerini sağlayabilmek için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma ile birlikte Beşyol, Hacıbekir, İkinisan, Uzun Sokak, Kazım Karabekir Kız Meslek Lisesi, İskele caddeleri ile yaya ve üst geçitlerin bulunduğu alanlara sesli sinyalizasyon sistemi kuruldu. Yine bununla birlikte trafik ışıkları, yaya yolları, engelli rampaları ve hissedilebilir yürüyüş bantları da yenilendi.

Uygulamayı kentin birçok noktasında hayata geçirdiklerini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, “Engelli vatandaşlarımızın kentte daha iyi hareket etmeleri için her türlü çalışmayı titizlikle yapıyoruz. Yapılan çalışmalarla birlikte cadde ve sokaklardaki kaldırımlara engelli rampaları ve sesli sinyalizasyon sistemi yaptık. Bu alandaki çalışmalarımızda devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA