Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin Açıklaması 'Kırşehir'de Terör Yapılanmaları Mücadelesi Etkili Şekilde Devam Ediyor'

Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin yönetiminde Kırşehir’de terör ve yapılanmalarına göz açtırılmıyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin Açıklaması 'Kırşehir'de Terör Yapılanmaları Mücadelesi Etkili Şekilde Devam Ediyor'
FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ve DHKP-C’nin Kırşehir yapılanmalarına karşı verilen mücadele aralıksız sürdürülüyor.

Kırşehir’de FETÖ/PDY’sının finans kaynaklarına yapılan operasyonların aralıksız sürdürüleceğini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, terör yapılanmalarına karşı operasyonların devam edeceğini belirtti.

“15 Temmuz öncesinde Kırşehir’de FETÖ’nün yönetim ekibine operasyon yaptı”

Türkiye’de 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden önce Kırşehir’de Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ)’nün yönetici ve örgüt üyeleri hakkında Türkiye genelinde ilk operasyonlardan birinin altına imzasını atan Başsavcı Bilgin, “Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ, hiçbir mal varlığını kaçıramadan devlete teslim olurken, şehirdeki yapılanmaları ise dün verilen mahkeme kararı ile cezalarını çekecekler”dedi.

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu tarafından örgütün il yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 19 tutuklu 23 sanık, 42 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kırşehir’de dün çıkan karar sonrası ‘FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt yöneticiliği, 16 gayrimenkulü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak, terörizmin finansmanı, nitelikli dolandırıcılık, haksız edinilen mal varlığını aklama’ suçlamalarından il yapılanması ceza aldı.

Yapılan inceleme ve MASAK raporlarında Kırşehir’de bu örgütün gayrimenkul ve nakit parada yaklaşık 1 katrilyon değerindeki mal varlığını devlete aktarıldığı öğrenildi.

“PKK VE YPG Yapılanmasına operasyon düzenlendi”

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından en büyük operasyonlardan birisi de PKK ve şehir yapılanmasına yönelik operasyonlar oldu.

Kırşehir’de, terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan haklarında dava açılan HDP Kırşehir il başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 14’ü tutuklu 23 sanığın yargılanmaları devam ediyor

Türkiye’de ilk defa FETÖ-HDP bağlantısını Kırşehir’de çıkarılması operasyonlara da ayrı bir önem kazandırdı.

İslam’ı kullanan DEAŞ üyelerine yönelik yapılan operasyonlarda 2015 yılından itibaren Başsavcı Hasan Bilgin’e bağlı Terörle Mücadele Savcısı tarafından il merkezi ile Kaman ilçesi ve il merkezinde polis, jandarma ve MİT ekiplerinin ortaklaşa yaptığı operasyonlarda 15’in üzerinde DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Kaynak: İHA