Belarus'taki Resepsiyona Gaziantep Mutfağı Damgası

Gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep'in yöresel yemekleri, Belarus'ta Türkiye Minsk Büyükelçiliğince Cumhuriyet'in 94. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyonda ikram edildi Resepsiyona katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyeti, Minsk ve Gaziantep arasında planlanan ekonomi alanındaki işbirliği protokolüne de imza atacak

Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliğince, Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyonda konuklara gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep'in yöresel yemekleri sunuldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belarus'un başkenti Minsk'te Türkiye Büyükelçiliğince verilen Cumhuriyet Resepsiyonu'nda, konuklara ikram hazırlanmasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) aşçıları görev yaptı.

Resepsiyonda, 300'ün üzerinde üst düzey yabancı temsilci, büyükelçi, siyasetçi, bürokrat ve iş adamlarından oluşan konuklara UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep'in yöresel yemekleri ikram edildi. Ayrıca Gaziantep tarihinin, kültürünün ve el sanatlarının sergilendiği stantlar açıldı.

Resepsiyonda Gaziantep Büyükşehir Belediyesini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve beraberindeki heyet de yer aldı.

Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi Kezban Nilvana Darama, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Gaziantep'in uluslararası alandaki tanıtımına yaptığı katkıları takdir ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Gaziantep heyetine, bu gecenin onur konuğu olarak Gaziantep mutfağıyla burada bulundukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep'in etkisi bugün itibariyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla başladı. İmzalanacak olan işbirliği niyet anlaşmasıyla Gaziantep ve Minsk birbirini daha iyi tanıyacaktır."

- Minsk ve Gaziantep arasında işbirliği protokolü imzalanacak

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi heyeti, kardeş şehir ilişkilerinin ilk adımı olan işbirliği niyet anlaşmasını Minsk Belediyesi ile imzalayacak.

Ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik istişare toplantılarına da katılacak olan heyet, hem Türkiye ile Belarus arasında hem de Gaziantep ile Minsk şehirleri arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Köken, çok yönlü Belarus ziyaretinin daha ilk andan itibaren faydalı geçtiğini bildirerek, başlayan güçlü ilişkinin meyvelerinin ekonomik anlamda kısa süre içerisinde alınacağına inandığını belirtti.

Ayrıca UNESCO'nun Gaziantep’i gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmesiyle sofra kültürünün sınır ötesine taşınması için gayret gösterdiklerini kaydeden Köken, şimdiden dünyanın birçok noktasından kendilerine taleplerin gelmeye başladığını kaydetti.
Kaynak: AA