Başkentte Kaçak Otomobil Aksesuarı Operasyonu

İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir iş yerine düzenlenen baskında, 106 kaçak otomobil teybi, 498 hoparlör, 4 bin 199 kaçak otomobil aksesuarı, iki ruhsatsız tüfek, iki tabanca ve bu silahlara ait bin 559 fişek ile 3 bin 594 TRT bandrolü ele geçirildi.

Başkentte, bir iş yerine düzenlenen baskında çok sayıda kaçak otomobil teybi ve aksesuarına el konuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iş yerinde sahte ve kaçak otomobil teybi ve aksesuarı satıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Yaklaşık bir aylık teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekiplerce, bu iş yerine baskın düzenlendi. Polis ekiplerinin yanı sıra Maliye, Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları ile TRT Genel Müdürlüğü personelinin de katıldığı operasyonda iş yeri detaylıca arandı.

Aramalarda, çeşitli markalara ait sahte veya kaçak 106 oto teybi ile 498 hoparlör, üzerilerinde lüks markalarının logosu bulunan kaçak 4 bin 199 oto aksesuarı, iki ruhsatsız tüfek, iki tabanca ve bu silahlara ait bin 559 fişek ile 3 bin 594 TRT bandrolü ele geçirildi.

Operasyonda, iş yeri sahibi Timur K. gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde, ele geçirilen oto teyp ve hoparlörlerinden bazılarının Türkiye'ye kaçak yollardan sokulduğu, bir kısmının ise başka bir ilde merdiven altı tabir edilen iş yerlerinde imal edildikten sonra tanınmış markaların amblemleri ile TRT bandrolleri yapıştırılarak orijinal ürün fiyatına satıldığı belirlendi.

- İş yerinin bodrumunu poligon yapmış

Bu arada, iş yerinin bodrum katının atış poligonu olarak kullanıldığı ve hedef tahtasında çok sayıda mermi çekirdeğinin bulunduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bölgedeki aynı iş kolundaki diğer firmaların da mercek altına alındığı öğrenildi.
Kaynak: AA