Van'da '15 Temmuz'un İnsan Öyküleri' Söyleşi

VAN – Van’ın Tuşba Belediyesi öncülüğünde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğiyle “15 Temmuz’un İnsan Öyküleri” konulu söyleşi ve şiir programı düzenlendi.

Van'da '15 Temmuz'un İnsan Öyküleri' Söyleşi
Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda düzenlenen “15 Temmuz’un İnsan Öyküleri” konulu söyleşi ve şiir programı, şair Senai Demirci’nin katılımıyla gerçekleşti. Söyleşi öncesi bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bu tür etkinlikleri artırarak devam ettireceklerini ifade etti.

Başkan Özgökçe, “15 Temmuz, FETÖ terör örgütünün ve bunların ağababalarının Türkiye üzerinde yüzyıllardır devam eden haçlı zihniyetinin farklı bir uygulamasıydı. O dönemde Türkiye Cumhuriyetinin Reis-i Cumhuru Recep Tayip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ferasetleri, duruşlarıyla bu aziz milletin ise meydanlara çıkışıyla çok şükür bizler İkinci Kurtuluş Savaşı mahiyetinde olan Türkiye Cumhuriyeti topraklarını koruduk. Her bir şehit evinde faklı portreler var. Hayata adım atarken ve günlerimizi yaşarken böyle bir durum karşımıza çıktığında bizler de bu şehadet şerbetini içebilir miyiz? Şeklinde kendimize çeki düzen vermenin ve kendimize gelmenin önemli bir hatırlatması olacaktır. Mühim olan bu aziz vatanda memleketimizi Suriye’ye, Irak’a dönüştürmek isteyenlere en güzel cevabı verecek olan gençleri, hanımları, beyleri yetiştirebilmektir. KADEM ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte çok kıymetli yazarlarımızı, şairlerimizi, devlet büyüklerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Allah nasip ederse bunları artırarak devam ettireceğiz” dedi.

Şair Senai Demirci ise, Türk bayrağının bir ırkı temsil etmediğini belirterek, “Kurşun adres soruyormuş. Hem aileleri, hem de şehitlerimizin hayat hikayeleri vardı ki ‘Onlar bunu hak etmişti’ diyorsunuz. Bugün sizlerle bir kaçını paylaşacağım. Hepimiz 15 Temmuz’u dışarıdan seyrettik. Tanklar, kurşunlar vardı. İnsana dokunan kısmını çok görmedik. Türk bayrağı bir ırkın bayrağı değildir. Asıl ismi İslam bayrağıdır. Çünkü bu bayrak bu hale gelirken, Yemenlisinden Mısırlısına, Endonezyalısından Hindistanlısına, Pakistanlısına, Çeçenistan’dan Kürtüne varıncaya kadar herkes kan döktü. 15 Temmuz gecesi bunu bir kez anladık. Bu İslam bayrağıdır ve bütün ümmetin ümidi budur. Bunu bundan sonra daha çok göreceğiz ve daha çok sahip çıkacağız” diye konuştu.

“15 Temmuz’un İnsan Öyküleri” konulu söyleşi ve şiir programı, Demirci’nin 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bestelediği şiirlerin seslendirmesiyle devam etti.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın da katıldığı program, Başkan Özgökçe tarafından Demirci’ye kilim hediye edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA