TSE Başkanı Korkmaz Açıklaması 'Müşteri Memnuniyeti Sistemi Bir Helalleşmedir'

Kırıkkale Üniversitesine verilen Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Belgesi’nin takdim töreninde konuşan Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, bu sistemin aslında bir tür helalleşme olduğunu dile getirdi.

TSE Başkanı Korkmaz Açıklaması 'Müşteri Memnuniyeti Sistemi Bir Helalleşmedir'
Kırıkkale Üniversitesi kalite yönetim çalışmaları kapsamında uyguladığı öğrencilerine yönelik uyguladığı geri bildirim ve değerlendirme çalışmaları sebebiyle TSE tarafından ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı. Belge teslim töreni Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Konferans Salonunda yapıldı. Törende Kırıkkale Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yılmaz, üniversitedeki paydaşlara yönelik çalışmalardan ve TSE ile birlikte bu belgenin alınmasına dair izledikleri yolu katılımcılara anlattı.

“Kalite yönetim sistemi ile kul hakkını garantiye alırsınız”

Kalite yönetim sistemlerinin kul hakkını garantiye almak için iş yeri ve işletmede sunulan bir standart olduğuna dikkat çeken TSE Başkanı Sebahittin Yılmaz, “Bu sistemi kurar iseniz kul hakkını garantiye alacak bir sistem oluşturmuş olursunuz ama öbür taraftan 10002 Müşteri Memnuniyeti esasında bir helalleşmedir. Ne demek helalleşme, siz bir hizmet sundunuz ama karşılığını gerçekten alan tatmin oldu mu, olmadı mı, memnun oldu mu, olmadı mı? Bu bizatihi bireysel olarak izlemeye aldığınızda esasında bir helalleşme süreci başlatmış oluyorsunuz. Bir ürün satıyorsunuz, ‘efendim ben ürün sattım ama benim söylediğim ürün mü, değil mi, gerçekten memnun oldun mu olmadın mı? Bu ürünle ilgili beklentini karşılamayacak bir durum var mı, yok mu’ sorgulaması, bir helalleşmenin başlangıcıdır” dedi.

Kırıkkale Üniversitesinin kalite ile ilgili çalışmalarının örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Biz bu bölgenin en kıdemli üniversitesiyiz, Ankara’daki üniversiteler dışında, 25. yılımızı idrak ettik, üniversiteler ve diğer kamu kurumlarına rehberlik edecek çalışmalar yapıyoruz. Çalışmaların elbette bir farkındalık oluşturması ve hüveden fiile çıkması tabiri caizse bir parlayan yıldız olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Düzenlenen tören müşteri memnuniyeti belgesinin teslimi ve karşılıklı hediyelerin sunulmasıyla birlikte sona erdi.
Kaynak: İHA