Pamukkale Spor Oyunları Sona Erdi

Pamukkale Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve üç gün süren ‘Pamukkale Spor Oyunları’, çeşitli aktivitelerle sona erdi. 2 bin 500 sporcunun farklı branşlarda mücadele ettiği Pamukkale Spor Oyunları için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, katılanlara ve ilgi gösterenlere teşekkür etti.

Pamukkale Spor Oyunları Sona Erdi
Pamukkale Belediyesi tarafından 27-29 Ekim günleri arasında ilk kez Pamukkale Spor Oyunları gerçekleştirildi.

Yarı maraton, halk koşusu, karete, kıck boks, basketbol, masa tenisi, yelken kanat ve paraşüt, 3x3 Dünya Mirasları Turnuvası gibi farklı branşlarda düzenlenen oyunlara yaklaşık 2 bin 500 sporcu katıldı.

Pamukkale’nin tanıtımına katkıda bulunan etkinlikler, 27 Ekim Cuma günü yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.

Pamukkale Spor Oyunları kapsamında 6.7 kilometrelik bisiklet turu renkli görüntülere sahne olurken, yapılan masa tenisi, karate ve kıck boks turnuvaları adeta beğeni topladı. Pazar günü yapılan etkinliklere ise hem vatandaşlar hem de sporcular katıldı.

Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünden başlayan Pamukkale Yarı Maratonu’na farklı illerden atletler katılırken, maraton Beyaz Cennet Pamukkale’de sona erdi. Aynı etkinlik kapsamında halk koşusuna ise yağışlı ve soğuk havaya rağmen yüzlerde Denizlili katıldı.

Pamukkale travertenleri önünde yapılan maraton ödül töreni öncesinde okçuluk turnuvası yapıldı.

İlk kez düzenledikleri bir organizasyona ilginin büyük olduğunu belirten ve gelecek yıllarda yapılacak organizasyon için daha iyi hazırlık yapacaklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz turizm ve termal sağlık ile birlikte adı anılan ilçemizin spor ile de adını duyurmak için bu etkinliği düzenledik. 3 gün süren Pamukkale Spor Oyunları’nda bir çok branşta yarışmalar oldu. Halkımızın spor yapmasını teşvik etmek için çalıştık. Renkli görüntülerin de yaşandığı Pamukkale Spor Oyunları sayesinde Pamukkale’nin adını hem ülkemizde hem de duyurmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Pamukkale Spor Oyunları’ndaki amacımız gelecek yıllarda uluslararası hale getirmek. Bununla ilgili her seferinde çıtayı daha da yükselterek Pamukkale’nin adını duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA