Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Muhtarlar Derneği İle Bir Araya Geldi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Aytun Er ve beraberinde ki diğer muhtarlarla bir araya geldi.

Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Muhtarlar Derneği İle Bir Araya Geldi
35 kilometrelik güzergâh üzerinde yapılacak metro projesi başta olmak üzere Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlasının nasıl kullanılacağı hakkında Darıcalı muhtarlara bilgi aktaran Karaosmanoğlu, Eskihisar bölgesinin atık sularını Gebze Atık Su Arıtma Tesisine aktaracak atık su tünelinin geldiği son durum hakkında da bilgi verdi. Medeniyetleri birleştiren konumu nedeniyle Kocaeli’nin Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olduğunu Darıcalı muhtarlara ifade eden Karaosmanoğlu, “Bu önemi bilerek çalışıyor, insanımızın her türlü hizmetini yaparak şehrimizin gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Darıca’nın değerine değer katıyoruz. Kocaeli, doğal güzellikleri, tarihi ve zengin kültürel mirasının yanı sıra bilim, teknoloji ile sanayi birikimiyle medeniyet yapıcı bir güç" dedi.

Ulaşımda yerin altını kullanılmasının önemini belirten Karaosmanoğlu, “Bölgemizin ihtiyacı olan metro projesi için ihale aşamasına geldik. Gebze bölgesini birbirine bağlayacak çalışmamıza Darıca ilçemizden başlayacağız. İstanbul ile entegre olacak Metro projemiz gidiş-dönüş toplam 32 kilometrelik bir hat üzerinde toplan 12 istasyondan oluşacak. Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında ulaşımın 19 dakikada sağlanacak. Tahmini bütçesi 2.5 milyar TL olacak projemizin maliyetini kendi bütçemizden karşılayacağız. Bu büyük projemizi Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olan 2023 yılından önce bitirerek metroya binmiş olacağız. Darıca’dan başlayacak metro projesi 14,7 kilometresi tünel, 900 metresi de hemzemin olacak. Gebze Pelitli bölgemize metro araçlarının her türlü ihtiyacına cevap verecek depomuzu yapacağız. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirlere de bağlantı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın Milli Savunma Bakanlığı dönemindeki girişimleriyle Kocaeli halkının hizmetine kazandırılan Darıca Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlasının Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlendiğini belirten Karaosmanoğlu, “Yaklaşık 900 dönümlük alan vatandaşımızın yeni soluklanacağı ve dinleneceği güzel bir yaşam alanı olacak. Zeytinlik alanın korunacağı, spor alanlarının, sosyal tesislerinin, halk plajı ve eğitim kampüsü gibi vatandaşların doğrudan faydalanacağı hizmetlerin yer alacağı askeri alan Darıca, Gebze ve Çayırova bölgesinin önemli bir ihtiyacını da karşılayacak. Vatandaşımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. Muhtarlarımızın katkıları ve önerileriyle birlikte ekibimizle ortaya koyduğumuz her hizmet insanımızın yaşamına değer katıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA