Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Üstün Açıklaması

'Hastanemiz kurulduğu günden beri sağlık alanında hizmet vermekle birlikte eğitim alanında da çok ciddi çalışmalar yapmakta. Kadın hastalığı ve doğum alanında uzmanlar yetiştirdi'

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, "Hastanemiz kurulduğu günden beri sağlık alanında hizmet vermekle birlikte eğitim alanında da çok ciddi çalışmalar yapmakta. Kadın hastalığı ve doğum alanında uzmanlar yetiştirdi." dedi.

Üstün, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hastanenin akademik mecralarda çok sayıda makalesinin yayınladığını ifade etti.

Hastanenin kurulduğu günden beri sağlık alanında hizmet vermekle birlikte eğitim alanında da çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Üstün, "Kadın hastalığı ve doğum alanında uzmanlar yetiştirdi." dedi.

Sağlık ve eğitim alanında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Üstün, şunları kaydetti:

"Hastanemizce 14 yıldır çıkarılan Jinekoloji-Obstetrik ve Neonatoloji Tıp Dergisi Türkçe ve İngilizce yayımlanıyor. 2017'den itibaren laparoskopi ve laparoskopik cerrahi, kadın doğum uzmanları ve asistanları için genetik gibi çok sayıda kişinin ilgisinin olduğu kursları düzenledik.

Nisan ayında düzenlediğimiz "Kadın Doğum Uzmanları ve Aile Hekimleri İşbirliği Toplantısı"nda, bu iki hekim grubunun iletişimini hızlandırmak adına çok güzel bir toplantı yaptık. Bu toplantıda özellikle riskli gebelik takip ekranımızı paylaştık."

Erken menapozlu ve menapozlu hastalarda güncel tedavi yaklaşımlarıyla ilgili toplantı düzenlediklerini anlatan Üstün, iki ebe eğitim programı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımlarıyla "Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu"nu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üstün, cinsel sağlık ile ilgili seminer düzenlediklerini de ifade ederek, "Bu alanda düzenlenmiş ilk eğitim programıydı. Bunun da sertifikalandırılması için çalışmalarımıza başladık. İnşallah yakın dönemde bu eğitimimizin devamı gelecek." diye konuştu.

Bu yılın başında cinsel istismar vakalarının yönetimiyle ilgili çalışmalar hazırladıklarına dikkati çeken Üstün, "Cinsel istismarla ilgili tedavi türleri, cinsel istismar vaka kartı oluşturduk ve yönetim rehberi hazırladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla cinsel istismar konusunu irdeledik, çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Prof. Dr. Üstün'ün konuşmasının ardından panel düzenlendi.
Kaynak: AA