TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı: 'Büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz ve Atatürk'ün lideri olduğu cumhuriyetimizle girdiğimiz kurtuluş ve kuruluşun emanetini taşımak zorundayız'.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz ve Atatürk'ün lideri olduğu cumhuriyetimizle girdiğimiz kurtuluş ve kuruluşun emanetini taşımak zorundayız" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, Genel Kurulu ziyaret eden Ürdün Temsilciler Başkanı Atıf et-Taravine ve beraberindeki heyeti selamladı.

Yasama yılının ilk çalışma haftasına başlandığını belirten Bahçekapılı, bu süreçte Türkiye'yi önceleyen yaklaşım ve davranışlarla siyasette, Gazi Meclise yakışan adımlar atılacağından kuşku duymadığını söyledi.

İçinde bulunulan coğrafyada bin yıllık siyasi tarihe ve devlet geleneğine sahip olunduğunu anlatan Bahçekapılı, şunları kaydetti:

"Asırları aşıp gelen güçlü inanç değerlerimiz var. Bu birikimin gücüyle her zaman var olmayı başardık. Büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz ve Atatürk'ün lideri olduğu cumhuriyetimizle girdiğimiz kurtuluş ve kuruluşun emanetini taşımak zorundayız. Bu yüzyılın başından itibaren ülkemizi kontrol etmeye çalışan istismarcı güçler ve onlarla iş birliği yapanlar ayaklarının altındaki zeminin kaydığını hissetmeye başladılar. Buna karşı direndiler, önlem almaya çalıştılar, terör üzerinden oynadıkları oyunda kaybettiler. Demokratik siyaset teröre dayanan siyaseti etkisizleştirdi. Sonra, bürokratik siyaset üzerinden yaptıkları entrikalarla da başarısız oldular. Bu vesileyle 15-16 Temmuz gecesi bizlere liderlik yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bir kez daha saygılarımı sunuyorum."

Bahçekapılı, 15 Temmuz ve sonrasında halkın siyasal sistem üstündeki gücünün arttığının bir gerçek olduğunu vurguladı.

Demokratik devlet aklının gelişmesine imkan tanındığını, devletin milli ve yerli karakterinin güçlendiğini vurgulayan Bahçekapılı, şöyle devam etti:

"Yerli ve milli olmanın kapsayıcı, kuşatıcı ve 21. yüzyılda da tüm küresel emperyal duruşları tehdit eden bir gücü vardır. Yerli ve milli olmak Batı medeniyeti karşıtı bir söylem değildir. Türkiye'nin demokratik bütünlüğü tek seçeneğimiz ve kurtuluşumuzdur. Ülke bütünlüğünü korumak, terörle ve FETÖ ile mücadele etmek ve devleti demokratik yoldan güçlendirmek kırmızı çizgilerimizdir. Bu aziz milletimizin yüz yıllarca süren adalet ve hakkaniyet mücadelesi bundan sonra da yüz yılımızı belirleyen dinamik olacaktır. Dünyayı ve bölgemizi sahte özgürlük söylemleriyle yeni bir kaos ve düşmanlık sürecine götürmek isteyenler elbet ve elbet milletin çelik iradesinde eriyip gidecektir. Evet, dünya 5'ten büyüktür. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm başkanlarımızı saygıyla anıyorum. Meclisimizde görev yapan devlet ve siyaset adamlarını saygıyla selamlıyorum."

Bahçekapılı, ayrıca Hicri yılın ülkeye, devlete ve millete huzur ve bereket getirmesini diledi.

Meclis'te çalıştığı sırada yaşamını yitiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel için mensubu bulunduğu partinin sırasına Yüksel'in fotoğrafı ve bir buket çiçek konuldu.

Bahçekapılı Başkanlık Divanı olarak Abdulkadir Yüksel'in vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile milletvekilleri yerlerinden söz alarak Yüksel'in vefatından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Hz. Hüseyin'in şehadeti ve Muharrem ayı ile ilgili gündem dışı söz aldılar.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yeni yasama yılında da Türk milletinin beklentilerini karşılamak için gece gündüz çalışma azminde olduklarını söyledi. TBMM çatısı altında milletin birliği, devletin dirliği, vatanın bütünlüğü için çalışarak sorunlara kalıcı çözüm için çaba sarf edeceklerdini ifade eden Akçay, "Gazi Mustafa Kemal'in de belirttiği gibi 'hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." diye konuştu.

TBMM'nin oyanalanacak vaktinin bulunmadığını ifade eden Akçay, Gazi Meclisin, demokrasi düşmanlarına, Türkiye'ye kefen biçme hevesinde olanlara en güçlü mesajı birlik ve beraberlik içinde vereceğini sözlerine ekledi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, yeni yasama yılının hayırlara vesile olmasını diledi. Fransa ve ABD'deki saldırıları kınadıklırını ifade eden Yıldırım, bu arada TBMM'nin eksik sayıyla toplandığını, bunun da Meclis için bir utanç olduğunu söyledi. Yıldırım, Katalonya'daki referanduma ilişkin gelişmeleri hatırlatarak, "Katalonya halkını saygıyla selamladığını" ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, içte ve dışta yaşanan sorunların gölgesinde yeni yasama yılına başladıklarını söyledi.
Kaynak: AA