Niksar, 'Altın Cevizini' Arıyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde ’3. Altın Ceviz’ yarışması yapılacak.

Niksar, 'Altın Cevizini' Arıyor
Niksar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Ceviz Hasat Paneli öncesinde ’Altın Ceviz’ yarışması tertip edildi. Niksar Belediyesince Niksar’ın markası olan ceviz konusunda üreticileri bilinçlendirmek ve en iyi ceviz üretimine teşvik etmek amacıyla ’Altın Ceviz’ yarışması düzenlendi.

Yarışma kapsamında 11 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine kadar ceviz yetiştiricileri ürünleri ile yarışmaya dahil olabilecekler.

Ceviz yetiştiricileri ürünleri ile Niksar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuru yapabilecekler. Yapılan yarışma sonucunda dereceye giren üreticilerin ödüllerini 13 Ekim Cuma günü Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından takdim edileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar’ın markası olan ceviz konusunda üreticileri bilinçlendirmek ve en iyi ceviz üretimine teşvik etmek amacıyla bu yarışmayı tertip ettiklerini belirterek,"Niksar’ımızda üretilen cevizimizin değerini tüm Türkiye’ye duyurmak için çalışmalarımız sürüyor. Niksar cevizimizi dünya markası yapmak için üreticilerimize desteklerimiz devam edecek. Tüm üreticilerimizi ’Altın Ceviz’ yarışmasına katılımlarını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA