Kerbela Şehitleri Kumluca'da Anıldı

Kumluca Belediyesi ile Kumluca Müftülüğü, "Kerbela şehitleri Hz. Hüseyin'i anma ve aşure ikramı" etkinliği düzenledi.

Hoca Ahmet Yesevi Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, etkinliği Hoca Ahmet Yesevi Parkı'nda gerçekleştirmelerinin anlamlı olduğunu söyledi.

Türklerin, 1071 Malazgirt Savaşı ile Anadolu'ya girdiğini ifade eden Çetinkaya, "Ama Türkler Anadolu'ya girmeden önce Hoca Ahmet Yesevi'nin öğrencileri, erenleri Anadolu'ya gelip ilim yaymak kaydıyla fethin altyapısını hazırlamışlar. Peygamber Efendimizin gözünden ayırmadığı torunu Hz. Hüseyin'i anma programına emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim." dedi.

Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman da muharrem ayının Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkati çekti.

İslam tarihi açısından bir milat, insanlık tarihi açısından büyük manalar ihtiva eden hicretin muharrem ayında gerçekleştiğini vurgulayan Kahraman, İslam tarihinden günümüze kesitler ve mesajlar taşıyan aşurenin 10 Muharrem'de idrak edildiğini kaydetti.

Kahraman, "Hicret, aşure ve Kerbela dünyanın hangi bölgesinde yaşarsa yaşasın, hangi dini kültürel alt kimliğe ya da mezhebi meşrebi yapıya mensup olursa olsun bütün Müslümanlar için önemli ortak noktalar ve duygular ifade etmektedir." diye konuştu.

Okunan ilahilerin ardından ilçe vaizi Hüseyin Aydın tarafından dua edildi.

Program aşure ikramıyla sona erdi.

Kaynak: AA