Kemer'in Mitoloji Tarihi Tanıtılacak

Kemer ilçesinin mitoloji tarihi ve doğası tanıtılacak.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ile biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce arasında imzalanan protokol kapsamında Kemer'in doğası ve mitoloji tarihi tanıtılacak.

Program kapsamında, ilçedeki tarihi, kültürel ve doğal yerlerdeki vahşi yaşam, nesli tükenme tehlikesi bulunan vahşi hayvanlar, mitoloji tarihlerinde geçen ağaçlardan fotoğraf ve görüntü çekilecek.

Tanıtım kapsamında çekilen detaylar, Visitkemer adlı tanıtım sitesinde de yayınlanarak Kemer'in tanıtımında daha fazla insana ulaşılmaya çalışılacak.

Yunan mitolojisinde tanrıların dağı olarak bilinen Olympos Dağı'nın Akdeniz ile buluştuğu bölgede yer alan Kemer'i turizm açısında da tanıtmanın önemi vurgulanacak.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan KETOB Başkanı Tayyar Gül, Kemer'in deniz, kum ve güneş üçgeninden ziyade tarihi, kültürel ve mitolojik yanlarını da tanıtmak gerektiğini belirterek, bu kapsamda bir proje hazırladıklarını söyledi.

Gül, tanıtım kapsamında çekilen fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşarak tanıtıma daha fazla destek olacaklarını kaydetti.

Doğada bulunan kitabının yazarı ve biyomühendis İnce ise dünyada bilinen en iyi mitolojik hikayelerinin Kemer'de geçtiğine değinerek, Kemer'in tanıtımı için çalıştıklarını söyledi.

İnce, ilçede bulunan endemik bitki türlerini, nadir görülen karakulak cinsi kedileri ve diğer vahşi hayvanlar ile mitoloji tarihine konu olmuş ağaç türlerini görüntüleyeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA