Doğu Anadolu'da Kuvvetli Yağış Ve Rüzgar Uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar sebebiyle vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde bugün havanın parçalı çok bulutlu, aralıklarla yağışlı geçmesinin beklendiği belirtildi.

Bölgede sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceğinin tahmin edildiği aktarılan açıklamada, rüzgarın güneyli yönlerden orta, zaman zaman 30-60 kilometre hızla eseceği kaydedildi.

Açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren Erzincan genelinde kuvvetli yağış beklendiğinden ani su baskını, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtilerek, bölge genelinde aynı gün eseceği tahmin edilen kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 9, Tunceli ve Erzincan'da 8, Erzurum'da 4, Ardahan'da 2, Ağrı'da 1 ve Kars'ta sıfır dereceölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı ise Iğdır'da 18, Erzincan'da 16, Tunceli'de 15, Ağrı'da 13, Erzurum ve Kars'ta 12 ve Ardahan'da 11 derece olacak.

Kaynak: AA