Başkan Çakır'ın Hekimhan'ı Ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hekimhan ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi, altyapısı baştan aşağı yenilenen Hekimhan ilçesinde üstyapı çalışmaları için başlattığı 7 kilometrelik asfalt çalışmasını tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, esnafları ziyaret etti.

Hekimhan ilçesine yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi veren Çakır, Hekimhan ile tüm ilçelerin altyapı problemlerini çözmeye devam ettiklerini belirtti.

Çakır, Hekimhan'ın en büyük problemi olan içme suyu sorununu da çözdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlçemizde MASKİ Genel Müdürlüğümüz 307 kilometrelik altyapı yatırımımızın 193 kilometrelik bölümünü tamamladı. Bu yatırımlara MASKİ Genel Müdürlüğümüz toplam 33 milyon 500 bir lira harcadı. Büyükşehir Belediyemiz ise bugüne kadar 16 milyon liralık yatırımda bulundu.

Bugüne kadar Hekimhanımızda 220 kilometre asfalt, 108 kilometre yol genişletme, 14 kilometre yol açma, 20 kilometre de stabilize yol çalışması yaptık. Altyapı yatırımları görünmeyen yatırımlar bu yatırımlar hemşerilerimizin gündelik hayatını zorlaştırsa da gelecek için çok önemli. Bizler 50 yıllık Hekimhanımızın altyapı ihtiyacını giderdik.

Üstyapı çalışmaları kapsamında 7 kilometre fineşerle sıcak asfalt serimi yaptık. Kazıların vermiş olduğu rahatsızlıktan kurtardık. Bahar aylarıyla Hekimhanımızın ana cadde ve sokaklarında çevre düzenleme çalışmaları yapacağız. Tek amacımız var Hekimhan ilçemizi daha yaşanabilir bir hale getirmek."

Kaynak: AA