TAFI Kongresi Muğla'da Başladı

Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu’nun (TAFI) 11. olağan kongresi, Muğla’nın Ortaca ilçesinde başladı.

TAFI Kongresi Muğla'da Başladı
Ortaca’nın Sarıgerme Mahallesi’nde bulunan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel’de yaklaşık 650 Hindistan acente temsilcisinin katıldığı kongre, Hindistan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Hindistan ve Türkiye’nin tanıtım filmlerinin gösterilmesinin ardından Hintlilerin geleneksel ateş yakma töreni ve dans gösterisi yapıldı.

Kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Muğla Valisi Esengül Civelek, organizasyonun Hindistan ve Türkiye arasındaki sosyokültürel işbirliğine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.



Hindistan turizminin iç ve dış pazarda yükseliş halinde olduğuna değinen TAFI Başkanı Praveen Chugh, "Dünya turizminde Çin’in ardından ikinci sıradayız. Yakın zamana kadar 100 uçaklık bir filoyla yurt dışı seyahatlerimizi gerçekleştiriyorduk. 2020 yılına kadar bu sayıyı bin 30 uçağa çıkarmayı hedefliyoruz. 2030 itibari ile 2 bin uçaklık filo ile seyahat etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kongrelerini gerçekleştirdikleri her ülkede Hintli turist sayısında artış yaşandığını vurgulayan Chugh; "Bin 500 acenteyi temsil ediyoruz. Her gittiğimiz konvansiyon ülkesinde bir şans yakaladık ve orada turizmi arttırdık. Hindistanlı turistlerin o ülkelere gidiş sayıları arttı. En son kongremizi İsrail’de yaptık orada çok ciddi artışlar oldu. Kongreyi burada yapmamızın amacı Türkiye’ye gelen Hindistanlı turist sayısını arttırmak" dedi.

TAFİ kongresinin bölgede yapılması için 1 yıldır çalışma yürüttüklerini aktaran DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ise "Girişimlerimiz neticesinde, kongreyi Muğla’da yapmaya karar verdiler. TAFİ 22 milyon turisti bünyesinde barındıran, yön veren dünyanın en büyük acente federasyonu" şeklinde konuştu.



"Türkiye’de, Hint filmi çekilecek"

Kongrenin bölgenin tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten Okutur, şunları kaydetti:

"Kongre Muğla’nın, Avrupa’ya ve diğer dünya ülkelerine açılımıdır. Türkiye’de bir filmin çekilmesine karar verildi.

Bu filmin finansörü de TAFİ olacak. 15 Kasım’da da Hindistan’dan yönetmenler gelecek. Yakın zamanda Hint düğünlerini, filmlerini ve turistlerini göreceğimizi ve bunun bölgemiz için büyük ekonomik kazanç olacağına inanıyorum."
Kaynak: İHA