CHP'li Yarkadaş'ın Ormanlık Alana İnşaat Yapılıyor İddiası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Milletvekili Yarkadaş'ın Kartal Orman İşletme Şefliği sınırları içerisindeki ormanlık alana inşaat yapıldığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi Bakanlık: 'Sayın Yarkadaş'ı iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat edemediği takdirde ise hem gözünün içine baka baka yalan söylediği milletten, hem de tarafımızdan özür dilemesini bekliyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kartal Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yer alan mesire alanına ilişkin iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir televizyon programına katılan Yarkadaş'ın, Gülensu C tipi mesire yerine ilişkin çeşitli iddialarda bulunduğu anımsatıldı.

Söz konusu yerin Kartal Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yer aldığı ve alanın 6831 sayılı Orman Kanunu'na göre mesire yeri olarak belirlendiği vurgulanırken, mesire alanı içerisinde, vaziyet planına uygun olarak 2 kır kahvesi ve 2 kır lokantası, 5 büfe ve 2 yöresel ürünler satış yeri tesis etme izni bulunduğu ifade edildi.

Vaziyet planında kır kahvesi olarak geçen yerin üzerinde verimli orman örtüsü bulunmayan çalılık alan olduğu bildirilen açıklamada, "Sahanın eğimli olması sebebiyle tesviye edilerek, herhangi bir heyelana karşı tedbir amaçlı tesis alanının alt tarafı ıslah edilmektedir. Üst sınırı yola dayanmaktadır. Saha içerisinde herhangi bir ağaç kesilmesi veya eksilmesi kesinlikle söz konusu değildir." denildi.

Alanın alt yamaçlarının önceki yıllarda ağaçlandırıldığı ve alana fıstıkçamı fidanlarının dikildiği aktarılan açıklamada, mesire alanına vatandaşlar için yapılacak yapıların ağaç kesilmeden orman içindeki açık alanlara inşa edileceği ifade edildi.

Bu proje vatandaşların tabiat ile baş başa kalacakları ortamların oluşturulmasının hedeflendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığımız 2003 yılında 17 olan tabiat parkı sayımızı 223'e çıkarmış, bin 323 mesire yeri kurmuştur. Ayrıca vatandaşlarımızın tabiat ile baş başa zaman geçirmeleri amacıyla ormanlık alanlarda koruma kullanma dengesini sağlayarak 145 şehir ormanı kurmuştur. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma birimleri tarafından İstanbul İlinde 2003-2016 yılları arasında 25 bin 185 hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrol ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında proje uygulamaları gerçekleştirilmiş olup, 18 milyon 816 bin 436 fidan toprakla buluşturulmuştur.

Orman varlığı açısından yüzde 49'luk bir alana sahip İstanbul'da mevcut ormanların korunmasına mevcut mevzuat hükümlerince azami özen ve gayret gösterilmekle birlikte ormanlarımızın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacı ile etkin, etkili ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışı benimsenmiştir.Halkı bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmeye çaba harcayan Sayın Yarkadaş'ı iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat edemediği takdirde ise hem gözünün içine baka baka yalan söylediği milletten, hem de tarafımızdan özür dilemesini bekliyoruz."

Kaynak: AA