Bozyazı'da Güvenlik Toplantısı Kaymakam Taşdan Başkanlığında Yapıldı

Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, vatandaşların katılımı ile düzenlenen sohbet ve güvenlik toplantılarına, Çubukkoyağı Mahallesi’nde devam etti.

Bozyazı'da Güvenlik Toplantısı Kaymakam Taşdan Başkanlığında Yapıldı
Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşların bayramını kutlayan Taşdan, "Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan, inancımızı, kültürümüzü, dinimizi burada özgürce serbestçe yaşamamızı sağlayan bütün ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Hayatta olan gazilerimize, devletin bütün kademelerinde devletimiz ve milletimiz için çalışan insanlarımıza da sağlık afiyet diliyorum. Özellikle yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Buradan onların emeklerine, emanetlerine hep beraber sahip çıkacağımızı bir kez daha yürekten ifade ediyorum” dedi.

Mahallelerde toplantı yapmalarındaki amacın, vatandaşları dinlemek, onların sorunlarını yerinde görmek ve çözüm üretmek olduğunu kaydeden Taşdan, “Toplantılarımızı sohbet havasında yapıyoruz. Toplantılarımızın sonuçlarını da takip ediyoruz. Burada dile getirilen hususları ilgili makamlara mutlaka resmi olarak ulaştırıyoruz. Bizim önemsediğimiz, vatandaşlarımızla bir araya gelmek, hem sorunları, ihtiyaçları istişare ederken hem de kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ulaşması açısından bizim yapabileceklerimizi vatandaşlarla ve muhtarlarımızla yüz yüze konuşabilmek. Ekim ayının son günlerinde toplantımızı yaparken, özellikle şu günlerde havaların soğuduğu kış şartlarının yavaş yavaş kendini hissettirdiği ortamda ihtiyaçlı vatandaşlarımızın tespiti, bunların yakacaklarının ulaştırılması ve diğer kamu hizmetlerimizde sıkıntı ve sorunların tespitini hep beraber istişare edelim, paylaşalım istiyoruz. Biz buraya vatandaşlarımızı dinlemeye geliyoruz. Vatandaşların konuşması, bizleri yönlendirmesi, bizlere iş ve işlemlerimizde katkıda bulunması esas amacımız” diye konuştu.

Kaymakam Taşdan’ın konuşmasının ardından söz alan vatandaşlar ve muhtarlar, mahallelerindeki sorunlarını ve isteklerini dile getirdi. İlçe içinde öğrencilerin ve vatandaşların ulaşım sorunu yaşadığı, buna bir çözüm getirilmesi yönündeki talebi cevaplandıran İçel Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı, Aydıncık Koordinatör Daire Başkanı Mehmet Ünal Erdal, ulaşım sorunu konusunda kendilerine bugüne kadar bir isteğin ulaşmadığını, böyle bir isteğin hayata geçirilebilmesi için resmi kanaldan yazı gelmesi gerektiğini, yazı ellerine ulaştığında ise sorunun çözümü için çalışma yapılarak şehir içinde ulaşımın sağlanması için otobüs koyabileceklerini ifade etti.

İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Güngör Ketboğa ise terör konusunda toplantıya katılanları bilgilendirerek, terör örgütlerinin Akdeniz bölgesini hedef seçtiklerini, deniz yolu ile il ve ilçelere sızarak eylem gerçekleştirme amacında oldukları yönünde bilgiye sahip olduklarını, bu nedenle terör konusunda vatandaşların güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını, yabancı ve şüpheli şahıs ve araçları mutlaka bildirilmelerini istedi.

Toplum Destekli Polis Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Demir’de, toplantıda telefon dolandırıcılığı, hırsızlık, aile içi iletişim ve terör konularında vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.
Kaynak: İHA