Üniversitede 9. Cumhuriyet Koşusu Yapıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusu, bu yıl da coşkuyla düzenlendi.

Üniversitede  9. Cumhuriyet Koşusu Yapıldı
Merkez Kampüs giriş kapısı önünden start alan 2.5 kilometre uzunluğundaki 9. Cumhuriyet Koşusu’na üniversite öğrencileri, Kilis ve ilçelerindeki liselerden ve ortaöğretimden öğrenciler katıldı.

Koşunun startını üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Yimenicioğlu verdi. Koşu sonunda bayanlarda Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Meryem Aygün birinci olurken, Şehit Sakıp Ortaokulu öğrencisi Sultan Kaya ikinci, Kilis İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Yılmaz üçüncü oldu. Erkeklerde ise Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Burak Çekiç birinci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gaz ve Tesisat Teknolojisi Programı öğrencisi Kasım Üzeyir Akkurt ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Ekrem Demir üçüncü oldu.

Koşuda dereceye giren sporculardan şampiyona tam altın, ikinci olan sporcuya yarım, 3.’ye ise çeyrek altın ile madalyalar verildi.

Sporculara ödüllerini Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun tarafından verildi.

Kaynak: İHA