'Inter Fresh 2018' Fuarına Doğru

Antalya'da Yaş Sebze, Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı 'Inter Fresh 2018' fuarı açılacak.

Antalya'da, ANTEXPO, TUN Fuarcılık ve ANFAŞ işbirliğiyle Yaş Sebze, Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı "Inter Fresh 2018" gerçekleştirilecek.

ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde (ANFAŞ) düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin üretim deposu konumunda olan Antalya'da 2018'de "Inter Fresh -Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik İhtisas Fuarı"nın düzenleneceğini söyledi.

Fuarın planlanması aşamasında ANFAŞ olarak titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Özer, Antalya'nın yaş sebze ve meyve sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

- 350 milyon dolar ihracat

Türkiye'nin bu fuara ihtiyacı olduğunu dikkati çeken Özer, "Fuarla Akdeniz Bölgesi ve Türkiye ihracatını artırmayı hedefliyoruz. Antalya, yaş sebze ve meyve sektörünün dünyaya açılan kapısıdır. Her yıl Antalya'dan 350 milyon dolara yakın bir ihracat payımız var. Antalya, Hatay'dan sonra Türkiye'de en çok yaş sebze ve meyve ihracatı yapan ikinci il konumundadır." dedi.

Özer, 17-20 Ekim 2018'de organize edilecek "InterFresh" fuarı sonrasında Antalya'da yaş sebze ve meyvedeki ihracat rakamlarında sıçrama olacağını dile getirdi.

- 25 ülkeden ziyaretçi gelecek

Fuarda Almanya, Rusya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri kadar 25 ülkeden ziyaretçinin gelmesini hedeflediklerini aktaran Özer, şunları kaydetti:

"InterFresh'e bugünden itibaren 31 Aralık 2017'ye kadar katılım gösterecek firmalara yüzde 50 indirimli katılım, 1 Ocak-31 Mart 2018'e kadar katılacak firmalara yüzde 25 indirim, 31 Mart -30 Haziran'a kadar yüzde 15 indirim sağlayacağız. Hazirandan fuara kadar olan bölümde ise indirim gerçekleşmeyecek. Fuara taze meyve-sebze üreticileri, lojistik ve depolama firmaları, tarımsal tohum üreticileri ve tedarikçileri, ithalatçı, ihracatçı, zincir market yetkilileri, ambalajcılar ithalatçı firmaların bölgesel dağıtım birimleri, meyve-sebze hali komisyoncularının ve daha bir çok firma katılacak."

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı da üreticiler olarak sektörü daha iyi yerlere götürebilmesi için katma değeri yüksek ürünleri üretip dünyaya sunduklarını dile getirdi.
Kaynak: AA