Gençlere Mimar Sinan Anlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumunun ‘Çınar Altı Gençlik Söyleşileri’ kapsamında gerçekleştirilen ‘Asırlardır Sönmeyen Kandiller’ isimli programın ‘Tarihe Yön Veren Gönüller’ bölümünde Mimar Sinan konuşuldu.

Gençlere Mimar Sinan Anlatıldı
Adıyaman Kredili Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından Türkiye Petrolleri salonunda gerçekleştirilen ve TRT 1’nin Haftasonu Ana Haber Sunucusu Işıl Açıkkar’ın moderatörlük yaptığı programa, Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sami Köroğlu, “Kredi Yurtlar Kurumunun fiziki bakımdan Adıyaman’da olması gereken yerden ilerdedir. Öğrencilerimizin manevi anlamda doyumlarını, bizler son 5 yıldır elimizden geldiğimizden geldiği kadar tamamlama gayretindeyiz. 160 tane faaliyetten 20 binin üzerinde öğrencimiz faydalandı” dedi.

Moderatör Işıl Açıkkar, Mimar Sinan ile ilgili türbe, darüşşifa, imalathane, su yolu, köprü, kervansaray, saray, cami, mahsen, hamam olmak üzere 375 eser inşaat ettiğini ve bunlardan Edirne’deki Selimiye Caminin Dünya Kültür Mirası Listesinde yer aldığını söyleyerek, sözü Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na bıraktı.

Yavuz Bahadıroğlu, Mimar Sinan’ın yaptığı camilerde taşa hüzün, taşa sevinç, taşa ihtişam katıldığını belirterek bunun Mimar Sinan’ın dehası olduğunu söyledi.



Mimar Sinan’ın uyguladığı sanatın muhteşem bir yapılar olduğunu kaydeden Yavuz Bahadıroğlu, camilerde Osmanlı’nın gücünün hissedildiğini ifade etti.

Mimar Sinan sadece bir mimar olmadığını, komple bir kişiliğe sahip olduğunu dile getiren Bahadıroğlu, “Projesi olan adamdır. Türkiye’de projesi olan adamlar şuan mumla aranıyor. İhtişamlı tarihimizden biranda ‘emir buyurun’ denilen bir duruma geldi. Daha yeni yeni ‘emir buyurun’ dediğimiz Avrupa’ya ‘hadi oradan’ demeye başladık. Bunlar buna çok sinirlendi. Biz dünyaya şan vermiş nam vermiş bir milletin çocuklarıyız. Biz 15 Temmuz’da ezan ile sela ile o teröristlerin uçaklarını indirmiş bir milletiz. Bu millet son zamanlarda gördük ki imanıyla, ahlakıyla, vatanıyla, bayrağıyla sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir” dedi.

Program sonunda Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sami Köroğlu tarafından Yavuz Bahadıroğlu ve Işıl Açıkkar’a hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA