Edirne Belediyesi Meclisi Olağanüstü Toplandı

Edirne Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis salonundaki toplantıda, kentin acil sorunlarının birgün dahi beklenmeden çözülmesi gerektiğini söyledi.

Altyapı çalışmalarının biran önce başlaması için meclisin olağanüstü toplandığını anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bardağın boş tarafından bakan arkadaşlarımın bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ederim. Burada bir partizanlık söz konusu değildir. Burada herkes herşeyi söyleyebilir. Söylenemeyecek tek şey partizanlık yapıldığıdır. Ne şahsım ne de 31 meclis üyemiz tarafından. 1966'daki altyapıyı kimin yaptığını hatırlıyor muyuz? Hatırlamiyoruz. Ama yapılmış. Birileri cesaretlenmiş, gözünü karartmış 1966'nın koşullarıyla altyapı işine girmiş. Bugün hala kanalizasyonu, yağmur suyu toplama ve az veya çok çeşmelerimizden su akıyorsa 1934, 1966, 1986'da yapılan çalışmalar sayesinde. Bundan 30 yıl sonra bizi de kimse hatırlamayacak. Ama bu çalışma hatırlanacak. Hiçbir partinin çıkarları Edirne'nin çıkarları üzerinde olamaz."

"Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na bakanlığı döneminde altyapı için defalarca gittim. Her seferinde memnuniyetle beni kabul ederek yardımcı oldu. Teşekkür ediyorum. Kendisiyle bir gün dahi siyaset konuşmadık." diyen Gürkan, "Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Kayalı projesini teklif ettiğimde değerlendirdi. Siyaset mi var bunda? Bunda halkın beklentisi var. Halk gelen hizmete bakar. Bizim halkımız her şeyi görür ve değerlendirir." ifadesini kullandı.

Gürkan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Aytaç Dilci'nin kendi isteğiyl istifa ettiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, kentte yapılması planlanan altyapı çalışmalarına ilişkin gündem maddeleri karara bağlandı.

Kaynak: AA