Doğubayazıt'ta Kent Konseyi İstişare Toplantısı

Doğubayazıt ilçesinde, Kent Konseyi İstişare Toplantısı yapıldı.



Doğubayazıt Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, kamu kurum ve kuruluşların idarecileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Akhan, yaptığı konuşmada, şehirlerin yönetiminde "ortak akıl" kavramının önemine değindi.

Bu şehrin yönetiminde tüm paydaşların katılımıyla ortak bir akıl oluşturmak istediklerini anlatan Akhan, "Bugün burada bir ilki gerçekleştirerek kent konseyimizi kuruyoruz. Vatandaşlarımızın temsilcileri olarak sizlerin görüş ve önerileriniz doğrultusunda kadim şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde olup ilçemiz için yapılacak yatırımların altına birlikte imza atacağız." dedi.

Terörle mücadelenin önemini vurgulayan Akhan, şunları söyledi:

"Bütün bu projeler ve yatırımlar, devletimizin terörle mücadelede yürüttüğü kararlı tutumun bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Son yıllarda Doğu ve Güney Doğu'da sağlanan huzur ortamı, bizim de içinde bulunduğumuz bölgenin potansiyellerini harekete geçirmiştir. Profesyonel belediyecilik anlayışıyla birbiri ardına hayata geçirilen projeler, bölge insanında farkındalığı artırmış, sağlanan huzur ortamı sayesinde yapılan hizmetleri kıyaslayabilme ve sorgulayabilme özgürlüğüne kavuşan halk, şehirlerin yönetimine ortak olmuştur. Bizler de Doğubayazıt Belediyesi olarak sık sık esnafımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyoruz. Şimdi bunu kent konseyimiz vasıtasıyla inşallah daha da ileriye taşıyacağız. Şunu unutmayalım ki kalkınmayı sürdürmek istiyorsak, huzur ve güven ortamına hep birlikte sahip çıkmalıyız."

Daha sonra İbrahim Çeçen Üniversitesi Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Salih Geçit, Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

Kaynak: AA