Almanya Heyet, ATSO'yu Ziyaret Etti

Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı, Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Peter Bohlen ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'yu (ATSO) ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu, Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı, Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkan Yardımcısı Bohlen, Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosu Martin Vetter ile Antalya Business Network Yönetim Kurulu Başkanı Helena A. Schönbaum ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Alman heyete, ATSO'nun faaliyetlerinin yanı sıra, Antalya ekonomisi ve sektörel konularda bilgiler veren Avşaroğlu, ATSO'nun 135 yıllık tarihi ile Türkiye'nin en köklü Ticaret ve Sanayi Odalarından birisi olduğunu, 40 bine yakın üyesi bulunduğunu söyledi.

Antalya ekonomisinin lokomotif sektörlerinin turizm ve tarım olduğunu vurgulayan Avşaroğlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer, gıda, yapı malzemeleri ve içecek sektörlerinin ön plana çıktığını, Antalya Serbest Bölgesi'nin ise lüks yat ve tekne üretimi ile markalaştığını kaydetti.

ATSO'ya kayıtlı 3 bin 155 yabancı sermayeli firma arasında 461 tane Alman sermayeli firma bulunduğunu belirten Osman Avşaroğlu, "Antalya'yı 2015 yılında yaklaşık 11 milyon, 2016 yılında ise 6,2 milyon yabancı turist ziyaret etmiş olup, 2015 yılında 3 milyon Alman turist gelmiştir, 2016 yılında ise 1,9 milyon Alman turist gelmiştir.2017 yılında turist sayısında bir önceki yıla göre ciddi bir artış yaşadık. Alman turist sayısının önümüzdeki dönemde yeniden eski seviyesine gelmesini, hatta çok daha iyi noktalara gelmesini ümit ediyorum." diye konuştu.

Almanya Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Bohlen ise Almanya ve Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusunda güçlü ve zayıf yönlerinin bulunduğunu belirterek, bilgi paylaşımı yapılması konusunda her türlü işbirliğine hazır oldukların ifade etti.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Avşaroğlu, ziyaretin anısına Bohlen'e Zeytinpark seti ve Antalya tanıtım kitapları hediye etti.

Kaynak: AA