Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, KKTC Başbakanı Özgürgün İle Görüştü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC’de KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya KKTC’deki resmi temaslarına devam ediyor. Bakan Kaya, temasları kapsamında KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldi. Görüşmede, Lefkoşa Büyükelçisi Deryan Kanbay ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de hazır bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaptığı konuşmada, Bakan Saner’in daveti üzerine KKTC’ye geldiğini, Kuzey Kıbrıs’ta kadın, çocuk ve yaşlı konularında ortak çalışmaları olduğunu ifade ederek, bir mutabakat zaptıyla ortak çalışmaları hukuki bir zemine kavuşturacaklarını belirtti.

Bakan Kaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü destekleriyle KKTC halkının yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Kaya, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’le de bir görüşme gerçekleştirecek. Ardından Surlariçi bölgesinde vatandaşlarla bir araya gelecek olan Bakan Kaya, Umut Derneği organizasyonuyla kadınlarla buluşma programına katılacak. Bakan Kaya, sonrasında KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner’in onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Çağlayan Çocuk Yuvası’nı ve SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret edecek olan Kaya, Lapta’da Elişi Kooperatifi üyesi kadınlarla buluşma gerçekleştirecek. Bakan Kaya, son olarak da Lapta Huzurevini ziyaret edecek.
Kaynak: İHA