Adana'ya 163 Yeni Hekim Kadrosu

AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar: 'Sağlık Bakanlığınca Adana için 8’i uzman, 155’i pratisyen olmak üzere 163 yeni hekim kadrosu açıldı'.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığınca Adana için 8'i uzman, 155'i pratisyen olmak üzere toplam 163 yeni hekim kadrosu açıldığını belirtti.

Ünüvar, yaptığı yazılı açıklamada, yeni hekimlerin ihtiyaç olan yerlerde görev alacağını kaydetti.

Sağlık hizmetleri bakımından önemli bir noktada bulunan Adana'da, bin 550 yataklı Şehir Hastanesi'nin hizmet vermeye başlamasıyla hekim ihtiyacının arttığını ifade eden Ünüvar, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüşmeleri sonucu 8'i uzman hekim, 155'i pratisyen hekim kadrosu olmak üzere Adana'ya toplam 163 yeni hekim kadrosu kazandırdıklarını belirtti.

- Şehir Hastanesine su altı hekimi

Adana Şehir Hastanesi ile son teknoloji cihazlara sahip Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'nin de bölge halkının hizmetine sunulduğunu vurgulayan Ünüvar, Adana'ya bir su altı hekimi ve hiperbarik tıp uzmanı kadrosu da kazandırdıklarını kaydetti.

Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'nin, bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacağına işaret eden Ünüvar, şunları belirtti:

"1 su altı hekimi ve hiperbarik tıp uzmanı, 2 basınç odası operatörüyle 2 sağlık personelinin görev aldığı merkezimiz 12 kişilik basınç odasına sahip olup, her seansta 12 hastaya hizmet verilebilmekte ve her seans 2 saat sürmektedir. Günlük ortalama 3 seansta 36 hastaya hizmet verilecek merkezimizde; diyabetik ayak, yanık hastaları, osteomiyelit, ani işitme kaybı, ani görme kaybı, karbonmonoksit zehirlenmeleri, dalgıç vurgun hastalığı, kemik iliği ödemi, periferikvasküler hastalıklar, damar tıkanıklığına bağlı oluşan yaralar ve birçok hastalığın tedavi edilmesi planlamaktadır."

Ünüvar, Adana Şehir Hastanesi'nin resmi açılışının, yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Kaynak: AA