Yedek Listesi Tamamlanan İl Ve İlçelerde Yurt Başvuruları

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca yedek listesi tamamlanan il ve ilçeler için açıktan yurt başvuruları alınmaya başlandı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) yedek listesi tamamlanan il ve ilçeler için açıktan yurt başvurularının alınmaya başladığı duyuruldu.

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, bu eğitim öğretim döneminde KYK yurtlarında kalmak için 379 bin 680 öğrenci başvurdu. Bugüne kadar 281 bin 978 öğrenci yurtlara yerleştirildi.

Başvuran öğrencilerin yüzde 74'ü yurtlara yerleştirilirken, yedek listesi tamamlanan il ve ilçeler için de açıktan yurt başvuruları alınmaya başlandı.

Bu yurtlara, bir yükseköğretim kurumunda eğitim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ile doktora öğrencileri başvurabiliyor. Başvurmak isteyen öğrencilerin öğrenim gördüğü kurumun yer aldığı il veya ilçede KYK yurdunun bulunması gerekiyor.

- 337 yurt gençleri bekliyor

Türkiye genelinde yedek listeleri tamamlanan 75 il ve 181 ilçede 175'i kız, 162'si erkekler için olmak üzere 337 yurt bulunuyor. Başvuruya açık yurtlara kurumun internet adresinden ulaşılabiliyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Öğrencilerin burada yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi, hatalı bilgilerini üniversitelerin öğrenci işleriyle görüşerek güncelletmesi gerekiyor.

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK'nın Kurumsal İletişim Merkezi aranabilecek. Ayrıca kurumun resmi Twitter destek hesabı da haftanın 7 günü 24 saat hizmet veriyor.

Kaynak: AA