'Trakya İlaç Ve Biyomedikal Sektörü Üniversite Buluşması'

Kapaklı ilçesinde, “Trakya İlaç ve Biyomedikal Sektörü Üniversite Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi.

Kamu-Üniversite–Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu tarafından 2016 yılı 2. toplantısında alınan karar doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkısıyla gerçekleşen toplantı, Kapaklı ilçesindeki bir otelde yapıldı.

Toplantıda, İstanbul ve Trakya üniversitelerinin eczacılık fakültelerinden 20, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tıp, veterinerlik, biyoloji, biyomedikal fakülte ve bölümlerinden 20 akademisyen ile Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul'dan 30 kadar firmanın temsilcileri hazır bulundu.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ilaç, biyomedikal, kozmetik üreticileri ile üniversitelerdeki akademisyenleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Toplantının hedefinin, akademide üretilen bilginin, sahada teknolojiye uygulamak ve bu teknolojiyi üretime dönüştürüp ekonomiye aktarmak olduğunu ifade eden Kozuva, şöyle konuştu:

"Bizim hedeflerimizden biri de gelişen teknolojiye eş, hemen her alanda bu değişim ve dönüşüme yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde katkı sunarak paydaşlarımızla bu heyecan verici oluşumları ve organizasyonları gerçekleştirmektir. Bu buluşmadan da başarılı sonuçlar elde edileceğine inancımız tamdır. Ülkemizdeki ilaç endüstrimizin yeterli Ar-Ge çalışması ve bu tür işbirlikleri ile hedefledikleri atılımı gerçekleştirmeleri üniversitelerimizin de biyoteknoloji alanındaki yenilikleri sektörümüze yerinde ve zamanında ulaştırmaları arzu ediyoruz."

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da toplantıyı takip etti.

Kaynak: AA