'Tombik' Hasta Çocukları Kitapla Buluşturuyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 5 öğrencileri "Tombik" ismini verdikleri gezici bir kitaplıkla Balcalı Hastanesi‘nde tedavi gören hasta çocuklara okumaları için kitap armağan ediyor.

'Tombik' Hasta Çocukları Kitapla Buluşturuyor
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kansere Gülümse Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde dönem 5 öğrencileri "Tombik" adlı gezici bir kitaplık yaptı. Öğrenciler belli aralıklarla çocuk servislerinde çocuklara kitap armağan ediyor ya da kitap okuyamayacak olanlara kendileri bizzat bu kitapları okuyor. Minik hastalar ise bu durumdan memnun ve mutlu oluyor.

Öğrenciler adına konuşan Mert Yakut, Kansere Gülümse Kulübü olarak Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören miniklere böyle bir etkinlik yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Yakut, gezici kitaplıkla çocuk servislerini gezerek isteyen çocuklara kitap armağan ettiklerini isteyen çocuklara ise ellerinde bulunan kitapları bizzat kendilerinin okuduklarını belirterek, amaçlarının tedavi gören minik yürekleri kısa zaman zarfında da olsa hastane ortamından ruhen uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA