Marmaris'te, Deniz Dibindeki 'Hayalet Ağlar' Toplandı

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Marmaris sahillerinde deniz dibine bırakılmış 12 bin metrekarelik alanı örtecek büyüklükte atık balıkçı ağlarını topladı.

Marmaris Kaymakamlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğünün desteğiyle ilçenin bütün kıyılarında gerçekleştirilen "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi"nin kapanış töreni, koylarıyla ünlü Selimiye Mahallesi'nde yapıldı.

Törende Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, projede çalışan ekibe yardımcı olarak denize terk edilmiş ve "hayalet ağ" olarak tanımlanan balıkçı ağlarının çıkarılması çalışmalarına katıldı.

Köten, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip olduğunu belirterek, "Bin 479 kilometre uzunluğunda kıyı şeride sahip bir ilimiz var. Bu nimeti çok iyi değerlendirmeli, aynı zaman da koruyup kollamalıyız." dedi.

Belirlenen noktalara profesyonel dalgıçların yaptığı dalışlarda, 12 bin metrekare alanı kaplayacak büyüklükte balıkçıların denizlere atıp toplamadığı, balık popülasyonuna zarar veren, hayalet ağlar çıkarıldı.

Çalışmaların ihtiyaç halinde devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA