Kocasının Terör Eylemine Yardımdan Suçlu Bulundu

İngiltere'de terör eylemi planlayan kocası için malzeme aldığı gerekçesiyle jüri tarafından suçlu bulan kadının alacağı ceza önümüzdeki hafta belli olacak.

İngiltere'de 21 yaşındaki Madihah Taheer adlı kadın, kocasının terör eylemi planına yardımcı olduğu gerekçesiyle suçlu bulundu.

Londra'daki Woolwich Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada jüri, Taheer'i, kocası Ummariyat Mirza'ya terör eyleminde kullanmak üzere bıçak ve pratik yapması için de plastik büst almasından dolayı suçlu buldu.

Mahkemede Taheer ile Mirza'nın ilk olarak Suriye'ye giderek terör örgütü DEAŞ'a katılmak istediği ancak çiftin daha sonra İngiltere'de kalarak burada bir terör eylemi gerçekleştirmeyi arzuladığı bildirildi.

Mahkemede okunan ve Taheer'in 2015'te evlenmeden önce Mirza'ya telefonundan attığı bir mesajda da kadının, "Evlenebilir miyiz? Benim için insanları öldürmeni istiyorum. Bir listem var." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Taheer, hakkındaki "terör eylemine yardımcı olmak" suçlamasını reddederken, Mirza ise bu ay başında çıkarıldığı mahkemede "terör eylemi hazırlamak" suçunu kabul etmişti.

Mahkemenin suçlulara verilecek cezanın miktarını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.
Kaynak: AA