Karısını Av Tüfeğiyle Öldüren Şahsa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Ankara’da boşanma aşamasında olduğu eşini av tüfeğiyle vurarak öldürmekten yargılanan şahıs, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde geçtiğimiz yılın eylül ayında yaşanan olayda Aydın Yamar, boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı eşi Yeliz Yamar’ı av tüfeği ile öldürdü. Cinayetin ardından olay yerinden kaçan Aydın Yamar, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olayın ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre Yeliz Yamar, bir müddet evli olduğu Haluk Ü. ile boşanmasının ardından Aydın Yamar ile evlendi ve bu evlilikten 2 çocukları dünyaya geldi. Aydın Yamar’ın alkol alıp kumar oynaması ve eşine şiddet uygulaması nedeniyle ikili arasında anlaşmazlıklar başladı.

Soruşturmada olay tarihinden önce Aydın Yamar’a üvey kızına cinsel taciz iddiası ile dava açıldığı belirlenirken, taciz olayının ardından Yeliz Yamar’ın evi terk ederek kardeşi Deniz B.’nin evine yerleştiği ve boşanma davası açtığı belirtildi. Sık sık çocuklarını görmek ve gezdirmek için eşinin yaşadığı eve giden Aydın Yamar, yine çocuklarını gezdirmek için eşinin evine geldi. Çocuklarını almasından bir müddet sonra eşinin yanına geri dönen Aydın Yamar, "Bu çocuk rahatsız, neden hastaneye götürmedin?" diyerek hakaret etmeye başladı.

Tartışma yaşanması üzerine arabasına yönelen Yamar, yanında getirdiği av tüfeği ile karısını vurarak öldürdü.

Cinayetin ardından açılan davanın karar duruşması bugün görüldü.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada son sözleri sorulan sanık Yamar, "Ben eşimi isteyerek öldürmedim, hiçbir zaman da ona şiddet uygulamadım" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın "eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, sanığa tahrikten indirim uygulamadı.
Kaynak: İHA