Dünya Müslüman Alimler Birliği İle Uluslararası Üniversiteler Konseyi Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Dünya Müslüman Alimler Birliği ile yapılacak ortak işbirliğiyle akademik sistemler ile manevi ilmin entegrasyonunun sağlanacağını ve bu ortak çalışmanın İslam coğrafyası için büyük önem arz edeceğini söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği İle Uluslararası Üniversiteler Konseyi Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı
IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Fındık, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Karadavi ile Genel Sekreter Prof. Dr. Ali Karadaği tarafından kabul edildi. Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen kabulde, Uluslararası Üniversiteler Konseyi ile Dünya Müslüman Alimleri Birliği arasında ortaklık protokolü imzalandı. Prof. Dr. Ali Karadaği ile Azizoğlu tarafından imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde her iki kurum tarafından ortak çalıştaylar, ilmi ve akademik işbirliği yapılacak.

Protokolle ilgili değerlendirmelerde bulunan IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, bu ortak çalışmalar ile İslam coğrafyasında ilmi ve akademik çalışmaların yapılacağını belirterek, “Eğitim ve öğretim sistemlerinde gelecek nesillerin ortak inanç, kültür ve değerler ile büyütülmesine katkı sunulacak. Akademik sistemler ile manevi ilmin entegrasyonunu sağlayacak bu ortak çalışmamız İslam coğrafyası için büyük önem arz edecektir” dedi.

Dünyaca ünlü İslam fıkıh alimi Prof. Dr. Yusuf Karadavi ise, IUC Başkanı Azizoğlu’nun akademik çalışmalarını İslam dünyasında takdirle karşıladığını ifade ederek, “Konsey üyesi 29 ülkeden rektörler ile ortak çalışma başlatmamız beni çok heyecanlandırıyor. Türkiye İslam dünyasının umudu ve geleceği konumundadır” diye konuştu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, “IUC heyetini Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Merkezinde misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız. İslam dünyasına yaptığı akademik çalışmalar ile adeta küresel barış elçisi misyonunu üstlenmiş olan değerli kardeşim Orhan Hikmet Azizoğlu’nu burada ağırlamaktan ve kurumlarımız arasında çok uzun yıllara dayanacak olan küresel, akademik, ilmi ve insani çalışmaları yapacak olmaktan gerçekten mutluluk ve onur duymaktayım” dedi.

Kaynak: İHA