AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan Açıklaması

'Ali Onbaşı Barajı proje yapım işinin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması, 2018 yılı yatırım ve uygulama programına teklif edilerek yıl içerisinde yapım ihalesine çıkılması öngörülmekte'.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Ali Onbaşı Barajı proje yapım işinin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Kalkan, yaptığı açıklamada, Narlıdere ilçesinde Ali Onbaşı Deresi üzerinde kurulması planlanan barajın, plan proje çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti.

Şu anda proje aşamasında olan, çizimleri ve hesapları devam eden barajın, gerekli çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:

"Narlıdere İlçe Başkanımız Arslan Keskin ile uzun süredir takip ettiğimiz bir konu. Şehir merkezine yakın doğayla iç içe bir alan. Etrafının da rekreasyon alanı olması için gerekli girişimlerde bulunduk bakanlığımız da onay verdi. Barajın kod yüksekliği 28 metre olacak. Biriktirdiği su da Balçova Barajı'na iletilecek. Taslak proje çerçevesinde Ali Onbaşı Barajı'ndan Balçova Barajı rezerv alanına 2 bin 800 metrelik betonarme iletim tüneli yapılması öngörülmekte. Ayrıca taşkın koruma maksatlı olarak da Ali Onbaşı Barajı'ndan Narlıdere yerleşim merkezine kadar 1800 metrelik dere ıslah edilecek. 9 adet de ıslah sekisi yapılması planlanmaktadır. Ali Onbaşı Barajı proje yapım işinin, 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması ve 2018 yılı yatırım ve uygulama programına teklif edilerek yıl içerisinde yapım ihalesine çıkılmasının öngörülmekte."

Kaynak: AA