Afrika Kıtası Büyükelçileri Uşak'a Geliyor

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Selim Kandemir, Afrika kıtasındaki 21 ülkenin büyükelçilerinin yarın Uşak'a geleceğini bildirdi.

Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada UTSO üyelerinin dış ticaret pazarlarını geliştirmek için Afrika kıtasındaki 21 ülkenin büyükelçisinin katılacağı toplantı organize ettiklerini kaydetti.

Dünyanın en büyük ve en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ikinci kıtası olan Afrika ülkeleri ile ticaret ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Selim Kandemir, şunları söyledi:

"Ruanda Cumhuriyeti, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Uganda Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti, Kenya Cumhuriyeti, Nijer Cumhuriyeti, Benin Cumhuriyeti, Gana Cumhuriyeti, Fas Krallığı, Çad Cumhuriyeti, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Güney Sudan Cumhuriyeti, Gabon Cumhuriyeti, Mali Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti, Zambiya Cumhuriyeti, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti büyükelçileri yarın kentimize gelecek. Gerçekleşecek toplantılarda Uşaklı tüccar ve sanayicilerin, 1.1 milyardan fazla nüfus yoğunluğu olan Afrika kıtasında daha etkin ve güvenli bir biçimde ihracat yapabilmesinin yollarını açacağız."

Afrika kıtasının önemli bir pazar olduğunun altını çizen Kandemir, şöyle devam etti:

"Dünyada pek çok büyük firması Afrika’da yatırım yapmaya başladı. Yüksek büyüme potansiyeline sahip Afrika pazarı fırsatlarla dolu. Üyelerimizle büyükelçileri biraraya getireceğimiz Cuma günkü programda ilimiz sanayisini, üretim kalemlerimizi tanıtacağız. Toplantıda ayrıca konuk büyükelçiler tarafından dünyanın en zengin coğrafyalarından biri olan Afrika’daki fırsatlar tanıtılacak. Gerçekleştirilecek toplantılar, ikili görüşmeler sayesinde Afrika ile karşılıklı ticareti geliştirmek isteyen iş dünyamıza zemin hazırlanacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA