Uşak Valisi Demir Açıklaması

'Umuda Dev Adımlar Projesi, çocuklarımızın ufkunda yeni pencereler açacak'.

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Umuda Dev Adımlar" projesi kapsamında öğrencilere enstrüman ve halk oyunları kıyafeti dağıttı.

Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Demir, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen "Umuda Dev Adımlar" projesinin önemine değindi.

Proje kapsamında çocukların sevgi, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştirilmeye çalışılıdığı, takım çalışması, iletişim, yaşam becerisi, sağlıklı kişilik gelişiminin sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Demir, şöyle konuştu:

"Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu'nda yapılacak faaliyet çerçevesinde 40 öğrencimize 3 ay süreyle müzik eğitimi verilecek. Proje kapsamında temin ettiğimiz, öğrencilerimizin eğitimlerde kullanacakları 20 saz, 10 keman ve 10 vurmalı çalgıdan oluşan müzik aletlerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin eğitimlerini rahat bir şekilde almaları için okulda müzik sınıfı oluşturuldu ve piyano kursu için 1 adet piyona temin edildi. Ayrıca 30 öğrencimiz de halk oyunları eğitimi alacak. Öğrencilerimizin yöresel kıyafetlerini de proje kapsamında temin ederek dağıttık. Umuda Dev Adımlar Projesi, çocuklarımızın ufkunda yeni pencereler açacak."
Kaynak: AA