Ümraniye'de Geleneksel Resim, Hikaye Ve Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesi, bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği geleneksel resim, hikaye ve şiir yarışmalarında toplam 140 bin 500 Türk Lirası ödül dağıtacak.

Ümraniye Belediyesi'nin bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği geleneksel resim, hikaye ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere toplamda 140 bin 500 Türk Lirası ödül verilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yarışmalarda dereceye girenler, her yıl olduğu gibi para ödülünün ve çeşitli hediyelerin sahibi olacak.

-"Fetih Ruhu" Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda, birinciliği kazanan esere 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 Türk Lirası olmak üzere toplam 55 bin TL para ödülü verilecek. Konusu, "Malazgirt’ten 2071’e, Anadolu’yu Türk-İslam Yurdu Kılan Fetih Ruhu" olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle verilecek. Tema çerçevesinde, Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Çanakkale’den İstiklal Savaşı’na ve 15 Temmuz destanına, milletimizin kahramanlık ve fetih ruhu resimleştirilebilecek.

Son başvuru tarihi 9 Mart 2018 olan yarışmada, ödül alan ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediyesi tarafından çeşitli mekanlarda sergilenecek.

-"Serbest" Temalı Hikaye Yarışması

Geleneksel Hikaye Yarışması da bu yıl 14'ncü defa yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda yarışmacının katıldığı hikaye yarışması bu yıl yine "serbest" temalı olacak. Hikaye yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin ve mansiyonların her birine 2 bin 500 TL olmak üzere, toplam 47 bin 500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler, Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak, edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikaye yarışması için son başvuru tarihi 26 Ocak 2018 olarak belirlendi.

-"Merhamet" Temalı Şiir Yarışması

Belediyenin bu yıl 14'üncü defa düzenlediği diğer bir yarışma ise "Geleneksel Şiir Yarışması" olacak. Teması, "Dünyada Merhametin Tükenişi ve Merhamet Timsali Türkiye" olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 8 bin, ikinci şiire 6 bin, üçüncüye 4 bin ve mansiyonların her birine 2 bin TL olmak üzere toplam 38 bin para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.

Şiir yarışması için de son başvuru tarihi 26 Ocak 2018 olarak belirlendi.

Yarışmalarda dereceye girenlere toplamda 140 bin 500 Türk Lirası ödül dağıtılacak.

Kaynak: AA