Kartepe'de Eğitimcilere Sağlıklı İletişim Eğitimi

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bünyesinde yer alan Bilgi Evleri, KAR-MEK ve Kadın Spor Merkezleri eğitmenlerine yönelik eğitimler başladı

Kartepe'de Eğitimcilere Sağlıklı İletişim Eğitimi
Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bünyesinde yer alan Bilgi Evleri, KAR-MEK ve Kadın Spor Merkezleri eğitmenlerine, özel bir hastanede Psikiyatri Uzmanı Dr. Levent Tukuş tarafından “Stresle başa çıkabilme ve zor insanlarla sağlıklı iletişim kurma yolları” ile ilgili eğitim semineri gerçekleştirildi.

Günümüzde strese sebep olan birçok durumun var olduğunu söyleyen Dr. Levent Tukuş, “Fiziksel nedenler olarak; aşırı sıcaklar, yoğun trafik, okula-işe gitmek, tatil yapamama, çevre kirliliği, işsizlik, geçim sıkıntısı, göç. Sosyal nedenler ise; yalnızlık, eşler arasındaki çatışmalar, titizlik, mükemmeliyetçilik, korku, endişe, kıskançlık, aşırı eleştiri gibi birçok neden strese yol açmaktadır” dedi.

Stresten korunmanın çşitli yöntemleri olduğunu aktaran Dr. Tukuş, “Müzik dinleyerek, ailemizle ve dostlarımızla vakit geçirerek, hayır demeyi öğrenerek, sizi üzen kişi ve olaylardan uzak durmaya çalışarak ve gerektiğinde mutlaka psikolojik ya da psikiyatrik destek alarak stresten kendimizi koruyabiliriz” dedi.

Eğitim sonunda Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez adına Dr. Tukuş’a hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA