Bursa'da Renkli Düğün

Bursalı Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, nostaljik ve renkli bir törenle dünya evine girdi. Geleneksel mahalle düğünlerini hatırlatan gelin alayında damat evin önünde traş olurken gelin almaya ise yürüyerek gidildi. Düğünde gelin arabası da 74 model üstü açık vosvos oldu. Çiçek ve yazılarla süslenen gelin arabası da ilgi odağı oldu.

Bursa'da Renkli Düğün
Bursalı doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş geçtiğimiz günlerde Melisa Usta ile Karacabey’de gerçekleştirdikleri düğün töreninde dünya evine girdi. Genç çift, gün boyu süren düğünlerinde renkli görüntülerle doyasıya eğlenirken davetlilere de unutulmaz bir düğün yaşattı.

Geçmişte yapılan mahalle düğünlerindeki gibi evinin önünde damat traşı olan Tüydeş ince çalgı eşliğinde davetlilerle oynamayı da ihmal etmedi. Gelin alayında ise arabalarla konvoy yerine ince çalgı grubu eşliğinde kız evine davetlilerle yürüyerek giden oğlan tarafı yolda yine şarkılar eşliğinde gelini aldı. Mahallede kurulan çilingir sofrası ile mahallenin gençleri gönüllerince eğlendi. Oyun havaları ile davul üstünde renkli anların yaşandığı eğlence akşam düğün saatine dek sürdü.

Mahallede devam eden oyunları arabadan izleyen gelin ise, günün sonuna doğru ancak eve girebildi. Eve giriş sırasında ise gelin ile damadın geçtiği kapının camları damatın sağdıçları tarafından kırıldı.

Genç çiftin nikah şahitleri ise Ünlü Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Ömer Furtun ile Nida Kolsuzlar oldu. Genç çift düğünde misafirleriyle doyasıya eğlendi.
Kaynak: İHA