Başkan Demircan Açıklaması 'Kendi Yazılımlarımızı Kendimiz Yapacak Seviyeye Gelmeliyiz'

Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu’nda yazılıma meraklı gençlerimizin bu alanda kendilerini geliştirmesine imkan sağlamak için yazılım kursu açıyoruz. Kendi yazılımlarımızı kendimiz yapacak seviyeye gelmeliyiz” dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'Kendi Yazılımlarımızı Kendimiz Yapacak Seviyeye Gelmeliyiz'
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. ‘Okulda Buluşalım’ projesi kapsamında Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Demircan öğrenciler tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Demircan, daha sonra okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Başkan Demircan’a okul ziyaretinde Beyoğlu İlçe Milli eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da eşlik etti.

"Hayatı kolaylaştıran bir yazılım gerçekleştirdik"

Başkan Demircan okul ziyaretinde yaptığı konuşmasında, her şeyin yazılım üzerinden yapıldığı dijital çağın yaşandığını belirterek, “Türkiye’nin yazılım alanında dünyada hak ettiği yere gelmesi gerektiğine inanıyorum. Onun içinde kendi yazılımlarımızı kendimiz yapacak seviyeye gelmeliyiz. Bizde Beyoğlu Belediyesi olarak bu çağa ayak uydurmak için Smart Beyoğlu projesini hayata geçirdik. “Smart Beyoğlu” aplikasyonumuz var. Beyoğlu’nda bulunan tüm işletmeleri aynı çatı arlında toplayan bu aplikasyon sizi bulunduğunuz sokağa kadar indiriyor. Etraftaki restoranlardan kafelere, taksi durağından o sokağın çöp arabasına kadar etrafınızda neler olduğunu bu aplikasyondan görebiliyorsunuz. Böylesine hayatı kolaylaştıran bir yazılım gerçekleştirdik” dedi.



"Gençlerimiz için yazılım kursu açıyoruz"

Başkan Demircan, “Şimdi de Beyoğlu Belediyesi olarak ilçemizdeki yazılıma meraklı gençlerimizin bu alanda kendilerini geliştirmesine imkan sağlamak için yazılım kursu açıyoruz. Amacımız Beyoğlu’nda Lise seviyesinde yazılıma hevesli öğrencilere destek olmak. Bu alanda kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz. Ülkemizin kendi yazılımcılarını yetiştirmesinde sunacağımız en ufak bir katlı bile bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA