BAKA'nın Ekim Ayı Toplantısı

Batı Antalya Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, olağan ekim ayı toplantısı gerçekleştirdi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında Antalya Valiliği binasında gerçekleşen toplantıya, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Gündem maddeleriyle ilgili gazetecilere bilgi veren Vali Yılmaz, Antalya Valiliği'nin ev sahipliğinde, kalkınma ajansının ekim ayı toplantısını Antalya'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özellikle 2017 Mali Destek Programı ile ilgili çalışmaları ve 2018 yılıyla ilgili çalışma programı hazırlıkları hakkında değerlendirme yapacaklarını belirten Yılmaz, yeni projelerle ilgili değerlendirme ve iptal taleplerini ele alacaklarını ifade etti.

Isparta'da yapılan bina satın almayla ilgili valiliğin hukuk müşavirliği ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişinin yapmış olduğu değerlendirmeleri hakkında karar vereceklerini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben özellikle Ankara'daki valiler toplantısında sayın Kalkınma Bakanımızın da verdiği talimatları da burada kısaca belirtmek istiyorum. Öncelikle ajansların daha aktif bir şekilde bölgenin kalkınmasına yönelik öncülük yapması gerektiğini, sadece kurumlara, şirketlere işletmelere finans sağlayan hüviyetinde kalmaması gerektiğini, nitelikli personelle beraber bölgenin kalkınmasına yönelik vizyoner görüşün oluşturulması yönünde çalışması gerektiği ve orada söylediği talimat da şuydu, ‘Ajanslar bina yapmak için para vermeyecek’ dedi. Şimdi bu bakış açısıyla beraber biz önümüzdeki yılın bütçeleri, bu perspektif çerçevesinde tekrar değerlendirip 2018 ile ilgili teklifimizi oluşturacağız."

Yılmaz'ın açıklamasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda, 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 çalışma takvimi görüşüldü.

Kaynak: AA