Almanya'daki Jamaika Koalisyonunda Türkiye Tartışması

Almanya’da devam eden koalisyon görüşmelerinde koalisyonu oluşturacak olan üç parti birçok konuda anlaşma sağlarken, Türkiye konusunda ve AB’nin geleceği konusunda tartışma yaşandı.

Almanya’da devam eden koalisyon görüşmelerinin yarınki ana konusunu Avrupa Birliğinin (AB) geleceği, AB ilişkileri ve Türkiye oluşturacak. Jamaika koalisyonunu oluşturacak partiler arasında Türkiye konusunda farklı görüşler yüzünden anlaşmazlık yaşandı. Koalisyonun en küçük ortağı olan Hıristiyan Sosyal Bilik Partisi CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, “Türkiye’nin AB’ye üye olmasını istemiyoruz. Müzakerelerin durdurulması için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Yeşiller Federal İcra Direktörü Michael Kellner, Türkiye konusunda ilişkilerin kesilmesinin doğru olmadığını, ancak şu anda ilerlemenin dondurulmasının doğru bir yaklaşım olduğunu savundu.

Jamaika koalisyonunun diğer ortağı Liberal Parti FDP de Türkiye’nin AB üyeliği konusunda ve ilişkilerin kesilmesi konusunda Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi ile aynı görüşte olduğunu açıkladı.

Kaynak: İHA