Tuşba'da İş Yerlerine 'Beyaz Bayrak' Belgesi Verildi

Tuşba Belediyesince, insan sağlığı ve çevre temizliği kurallarına uyan iş yerlerine "Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi" verildi.

Tuşba Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gıda üretimi, tüketimi ve satışının yapıldığı işletmelerde insan sağlığı ve çevre temizliği kurallarına uyan işletmelere başarı belgesi verildiği belirtildi.

Belge alan işletmeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, denetimleri üst seviyede tuttuklarını söyledi.

Özgökçe, "Tuşba Belediyesi Zabıta ekipleri, belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır. Kriterleri özenle uygulayan ve sürdürülebilir hale getirerek gıda güvenliğine üst düzey önem veren işletmelerde Beyaz Bayrak Güvenli Gıda Başarı Belgesi verilerek ödüllendirilmektedir." dedi.

Geçen yıl imzalanan protokol ile projenin uygulamaya konulduğunu belirten Özgökçe, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi ülkemizdeki gıda denetim sistemi, mevzuatta belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla bu koşulların karşılanmasını sağlamaktır. İlçemizde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafe, pastane, yemekhane, kantin gibi toplu tüketim yerleri ile gıda üretim ve satış yerleri proje kapsamındadır."

Kaynak: AA