Klasik otomobilcilerden yaza veda

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, “Yaza Veda” etkinliğinde Beykoz’a bağlı Cumhuriyet köyünde bir araya geldi. İKOD üyesi olan usta oyuncu Rasim Öztekin de etkinliğe eşiyle birlikte, yeni aldığı 1972 model Chevrolet’iyle katıldı.

Klasik otomobilcilerden yaza veda
Klasik otomobilcilerden yaza veda
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği “Yaza Veda” etkinliği düzenledi.

Etkinlik, doğanın olabildiğince cömert olduğu bir atmosferde, yeşilin her tonunun görülebildiği Beykoz'un en şirin yerleşim yerlerinden Cumhuriyet köyünde bulunan bir mekanda gerçekleşti. 1940'lı yıllardan, 1970'li yılların sonlarına kadar Chevrolet, Ford, Buick, Oldsmobile, Plymouth, Desoto gibi birçok marka ve modelde klasik aracın katıldığı etkinlik gün boyunca devam etti. İstanbul'un her iki yakasından hareket eden klasik otomobilseverler, Kavacık'da bir araya gelerek konvoy halinde etkinlik alanına doğru devam ettiler.

İKOD Pazar günü Cumhuriyet'in 94'üncü yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Avrupa Yakası'nda Fatih Vatan Caddesi'nde, Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy Bağdat Caddesi'nde klasik araçlarla “Yaşasın Cumhuriyet” konvoyları oluşturacak.
Kaynak: İHA