Darıca'da Ücretsiz Havuz Kayıtları Başladı

Darıca Belediyesi tarafından hizmete açılacak havuzlar için kayıtlar başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların ücretsiz olarak yararlanacağı havuzların hijyen ve güvenlik açısından standartlara uygun olduğu vurgulandı.

Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Lisesi ve Deniz Yıldızları Lisesi’nde bulunan havuzların bakım çalışmalarında sona gelindiği belirtilen açıklamada, "Havuzlarımızdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın kayıt formlarını Darıca Belediyesi Beyaz Masa, Adnan Menderes Kültür Merkezi ve havuzların bulunduğu yerlerden temin edebilecekler. İki fotoğraf, kimlik fotokopisi ve idrar tahlil sonuçlarıyla birlikte doldurulan formlarla kayıt yapılabilecek." ifadelerine yer verildi.

Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Lisesi’nde bulunan havuzun kadınlara, Deniz Yıldızları Lisesi’nde bulunan havuzlar ise erkeklere hizmet vereceği, kız ve erkek çocukları için de yüzme kursu verileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, hizmete açılacak havuzlarla birlikte ilçedeki önemli bir eksikliğin daha giderilecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Karabacak, şöyle devam etti:

"İlçemizi her alanda çağdaş, modern ve yaşanabilir bir kent yapma hayaliyle çıktığımız bu yolda önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetlerin en iyisine layık olan halkımızın şehir hayatından bir nebze de olsa uzaklaşıp nefes alabileceği ve spor yapma imkanına kavuşacağı havuzlarımız hayırlı olsun. Standartlara uygun olarak hazır hale getirilen tesislerimizden bütün vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde istifade edebilecekler. Aynı şekilde çocuklarımız profesyonel yüzme hocaları eşliğinde açacağımız kurslarımızdan istifade edebilecekler."

Kaynak: AA